Malzemeler : ( 6 kişilik )
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 kutu krema (500 ml)
6 yemek kaşığı ince taneli toz şeker ( üzerine dökmek için )
8 yumurta sarısı
350 gr bitter çikolata
1 çay kaşığı şekerli vanilya
Hazırlanışı :
Yumurta sarıları ve yarım su bardağı toz şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Krema ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadığında ateşten alın ve yumurta/toz şeker karışımını -bir yandan karıştırarak- içine dökün. Daha sonra bu karışımı kısık ateşte, koyulaşana kadar pişirin.
Kaynamadan ocaktan alın ve çikolataları kırıp bu karışımın içine atın. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Karışımı creme brulee kaselerine paylaştırın ve soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerlerine birer yemek kaşığı ince taneli toz şekerden ilave edin ve pürmüz ile şekerleri karamelize edin.
Daha sonra kaseleri fırın tepsisine alın ve fırınınızın ızgara kısmında krem brulelerinizin üzerleri koyu kahverengi renk alana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
of bayıldım hemen denemek istiyorum ama pürmüzüm yok :(
YanıtlaSilfırında yapınca pürmüzle yapılan gibi karamelize olmuyor üzeri :( tchibo dan ya da eminönü-tahtakale'den edinmek lazım bir pürmüz...
YanıtlaSilAaa bunu hemen denemeliyim. Bir gün gelin de size yapayım:) Bu arada link için mersi:)
YanıtlaSilHarika olur Ayşe ablacım, bu teklife hayır denir mi :)Creme brulee nin fotoğrafı ve pürmüzle ilgili post un aklımda öyle bir yer etmiş ki...hemen yönlendirdim :)
YanıtlaSilway way way way tchibo pürmüz reklamı :) harika iş kızlar seviyorum sizi :D
YanıtlaSilTeşekkürlerrrrr:)
YanıtlaSil