Sicilya usülü Pesto Sos
Malzemeler:
50 gr çamfıstığı
25 gr badem
2 diş sarımsak
2 büyük domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
Taze fesleğen yaprakları
Maydanoz
Kereviz
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Çamfıstığı, badem, domates, fesleğen, sarımsak ve kesilmiş kerevizi bir havanda iyice dövün veya rondodan geçirin.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra içine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
Haşlayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırıp servis edin.
Yazarın notu: Sos ile kullanacağınız makarnaları haşlarken içine yağ koymanıza gerek yoktur. Ayrıca sosun içinde tuz olduğundan makarnayı haşlarken kullandığınız tuz miktarına dikkat etmeniz oldukça önemli.
** Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alınmış olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.
Fotoğraf : http://writingincircles.files.wordpress.com/2008/09/pesto.jpg
Fotoğraf : http://writingincircles.files.wordpress.com/2008/09/pesto.jpg
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder