18 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi






Fas Usülü Tavuk Yemeği , Limon Turşusu ve Yeşil Zeytin, Kuskus Pilavı



Malzemeler:

• Bütün tavuk

• Tuz

• Karabiber

• Kimyon

• Yeni bahar

• Zencefil

• Zeytinyağı

• 2 doğranmış piyazlık kuru soğan

• 2 Defne yaprağı

• 4 iri diş sarımsak

• 2 tarçın kabuğu

• Bir tutam safran

• Çekirdeksiz yeşil zeytin

• Limon turşusu

• Çeşnili tereyağı

• Doğranmış Frenk soğanı

• Tarhun otu

• Maydonoz

• Çam fıstığı

• 2 doğranmış havuç

• Sap kereviz

• Kayısı

• Un

• Püre için süt, krema

• Biraz şarap veya worchestershire sosu



Hazırlanışı:

Tavuğu pişirmek için tajin adı verilen pişirme hunisini kullanıyorsunuz. Tavuğu pişirmeden önce güzelce yıkıyorsunuz. Tuz ve karabiber ekliyorsunuz. Dilerseniz biraz kimyon ekliyorsunuz. Yeni bahar ve zencefil ekliyorsunuz. Tavanıza biraz yağ döküyorsunuz. Daha sonra tavukları ekliyorsunuz. Tavuğa tuz veya karabiber ekliyorsunuz. 3 sarımsağınızı doğruyorsunuz. Tavanızdaki tavuğa soğanları, defne yaprağını ve sarımsağı ekliyorsunuz. Tavuk pişince 2 tane tarçın çubuğunu ilave ediyorsunuz. Bir tutam safran ekliyorsunuz. Tavuk ağır ağır suyunu çekerken, tavanızın üstünü tajinle kapatıyorsunuz. Tavuk yemeğini bir saat pişiriyorsunuz. Limon turşusu için, bir limonun uçlarını çıkarıp ortadan ikiye bölüyorsunuz. Sonra her parçayı üçe bölüyorsunuz ve küp küp doğruyorsunuz. Bir doğranmış soğan, defne yaprağını ve bir diş sarımsağı doğramadan ezip ilave ediyorsunuz. Sebzeler için biraz zeytinyağı, tuz, karabiberi ilave ediyorsunuz. Oda ısısındaki tereyağını çatal yardımıyla eziyorsunuz. Tereyağına çeşnilendiriyorsunuz. Frenk soğanlarına isterseniz şarap veya worchestershire sosunu ekliyorsunuz. Yaptığınız tereyağını tavuğa kaşıkla sürüyorsunuz. Fırını 200 dereceye ayarlıyorsunuz. 10-15 dakika sonra fırınınızın ısısını 175-180 dereceye ayarlıyorsunuz.

Biraz çam fıstığı ve kayısı katarak çabuk yoldan Kuskus pilavı yapıyorsunuz. Tavuğunuz pişince fırından çıkartıyorsunuz. Tavuğun sosu için bir tavanın içinde kalan sebze parçalarını çırpıcıyla biraz ezip suya karıştırıyorsunuz . Biraz un alarak fırın kabında yağ ve suyun içine döküyorsunuz. Eğer sos koyu olursa beyaz şarap ilave ediyorsunuz. Şaraba ek olarak tavuk suyu ekliyorsunuz. İstediğimiz kıvama gelebilmesi için tuz ve karabiber ekliyorsunuz. Patates püresi için süt ve kremayla patatesleri güzelce eziyorsunuz. Tuz ve karabiberi ekliyorsunuz. Tavuk pişince butunu, kalçasını, göğüs kısmını ayırıyorsunuz. Patatesin üzerine tavuk parçalarını diziyorsunuz. Sebzelerinizi tabağınıza koyuyorsunuz. Tavuk suyunu ekleyip servis yapıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails