Malzemeler : ( 18-20 adet )
3 adet yufka
150 gr margarin ( eritilmiş )
2 parça tavuk göğüs eti ( haşlanmış ve soğutulmuş )
1 beyaz soğan ( ay şeklinde doğranmış )
150 gr mantar ( zar şeklinde doğranmış )
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı tarhun ( isteğe bağlı )
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Süslemek için kırmızı biber
Pişirmek için silikonlu muffin kalıbı
Hazırlanışı :
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Yufkaları aralarını fırça ile yağlayarak üst üste koyun.
Muffin kalıbından biraz daha büyük kareler şeklinde kesin.
Kalıba yerleştirin ve fırında kızarıncaya kadar 15 dk pişirin.
Tavuk göğüs etlerini tavla zarı şeklinde doğrayın.
Teflon tavada soğanı zeytinyağı ile birlikte pembeleştirin.
Mantarı ekleyip 10 dk kavurun.
Tavuk eti, soya sosu ve kremayı ilave edip 5 dk daha pişirin.
Tarhunu serpin.
Tuz ve karabiberi ekleyip karışımı tartöletlere doldurun.
İnce şeritler halinde kesilmiş kırmızıbiberle süsleyin.
Afiyet olsun...
Yazar: Gamze Bursa
Sayfa Sayısı: 358
Yayın yılı : 2008
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yazarın Kendi Yayını
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder