19 Ocak 2010

Tavuklu Tartölet


 




Malzemeler : ( 18-20 adet )

3 adet yufka

150 gr margarin ( eritilmiş )

2 parça tavuk göğüs eti ( haşlanmış ve soğutulmuş )

1 beyaz soğan ( ay şeklinde doğranmış )

150 gr mantar ( zar şeklinde doğranmış )

2 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı tarhun ( isteğe bağlı )

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

Süslemek için kırmızı biber

Pişirmek için silikonlu muffin kalıbı


Hazırlanışı :

Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Yufkaları aralarını fırça ile yağlayarak üst üste koyun.

Muffin kalıbından biraz daha büyük kareler şeklinde kesin.

Kalıba yerleştirin ve fırında kızarıncaya kadar 15 dk pişirin.

Tavuk göğüs etlerini tavla zarı şeklinde doğrayın.

Teflon tavada soğanı zeytinyağı ile birlikte pembeleştirin.

Mantarı ekleyip 10 dk kavurun.

Tavuk eti, soya sosu ve kremayı ilave edip 5 dk daha pişirin.

Tarhunu serpin.

Tuz ve karabiberi ekleyip karışımı tartöletlere doldurun.

İnce şeritler halinde kesilmiş kırmızıbiberle süsleyin.


Afiyet olsun...



Tarif, "net 425 gr" isimli kitaptan alıntıdır. (syf / 46 )

Yazar: Gamze Bursa

Sayfa Sayısı: 358

Yayın yılı : 2008

Dili: Türkçe

Yayınevi: Yazarın Kendi Yayını

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails