Cajun Enjekte Edilmiş Baharatlı Hindi
Malzemeler:
• 2 çorba kaşığı Worchestershire Sosu
• 1 çorba kaşığı konsantre edilmiş suda kaynamış yengeç veya karides
• ¼ kap elma suyu
• ¾ kap bal
• 3.5 ml bira
• 1 çorba kaşığı tuz
• 1 çorba kaşığı yenibahar
• ½ Creole sosu
• ¼ çay kaşığı acı biber
• ½ kap zeytinyağı
• ¼ kıyılmış sarımsak
• 4.5-5 kilo hindi, içi ve dışı yıkanmış, kurumuş
• 4 çorba kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı taze kıyılmış karabiber
• 1-2 kap tavuk suyu tavada kavurmak için
Hazırlanışı:
Worcestershire sosunu, suda kaynamış yengeci, elma suyunu, balı, birayı, tuzu, yenibahar, creole sosunu, acı biberi, zeytin yağını, kıyılmış sarımsağı önce marine ediyorsunuz sonra mikserde 5 dakika karıştırıyorsunuz. Bu karışımı şırınganın içine koyuyorsunuz. Bu karışımı hindi göğüs ve butuna sırtına, kanatlarına ve bacaklarına enjekte ediyorsunuz. Birkaç kere daha bu karışımı enjekte edebilirsiniz. Fırınınızı 204 dereceye ayarlıyorsunuz. Fırın tepsisinin üzerine aliminyum folyo koyuyorsunuz. Hindinizin içine ve dışına hazırladığınız sostan enjekte ediyorsunuz. Tuz ve karabiber koyuyorsunuz. Hindinizi fırın tepsisine yerleştiriyorsunuz. Kalan sosunuzdan enjekte ediyorsunuz. Hindinizi fırında 30 dakika kadar pişiriyorsunuz. Daha sonra fırın ısısını 176 dereceye düşürüyorsunuz. Bir kap tavuk suyunu ekliyorsunuz. Hindinin but ve bacak arasına 70 derecedeki termometreyi yerleştiriyorsunuz. Hindi kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyorsunuz. ( Eğer hindi çok kızardıysa, aliminyum folyoyla sarın. Hindinin altının yanmaması için bolca tavuk suyu ekleyin.) Hindi pişince, fırından çıkarıp 20 dakika kadar dinlendiriyorsunuz.
Miktar: 10-12 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 3 saat 30 dakika
Hazırlama süresi: 20 dakika
Hazırlama seviyesi: Orta
(Hindi için büyük şırıngalar marketlerde baharat, marine ve soslar bölümünde bulunabilir. Sos hindi kızartılmadan önce enjekte edilir.)
Kremalı Soğanla Çıtır Çıtır Pastırma
• 1 kilo soğan
• 3 şerit küp küp kesilmiş pastırma
• 3 çorba kaşığı un
• 1 ½ kap tavuk suyu
• 1 kap krema
• 3 filiz kekik
• ½ çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı kara biber
• ¼ çay kaşığı Essence sosu
• 2 çorba kaşığı kesilmiş frenk soğanı
Hazırlanışı:
Orta büyüklükteki sos tavasının sosunu kaynatıyorsunuz. Soğanları ekliyorsunuz. Soğanlar iyice yumuşayana kadar, 10 dakika pişiriyorsunuz. Soğanlar pişince suyunu süzüyorsunuz. Soğuk sudan geçiriyorsunuz. Soğanlar soğuyunca dış derilerini soyduktan sonra bekletiyorsunuz. Orta büyüklükteki tavada pastırmaları çıtır çıtır olana kadar 4-6 dakika pişiriyorsunuz. Delikli kaşıkla pastırmaları tavadan aliyorsunuz ve kağıt havluların üstünde bekletiyorsunuz. Unla pastırmaları beyaz sos olana kadar 2-3 dakika tavada karıştırıyorsunuz. Tavuk suyunu ekliyorsunuz ve karıştırmaya devam ediyorsunuz. Kremayı, kekiği, tuzu, karabiberi, Essence sosunu ekleyip yoğun bir kıvama gelene kadar 2-3 dakika karıştırıyorsunuz. Soğanları ekliyorsunuz. Kapağı biraz kapatarak kısık ateşte 45 dakika 1 saat pişirmeye devam ediyorsunuz. Pişince pastırmaları soğanlarla, frenk soğanıyla süsleyerek servis yapıyorsunuz.
Miktar: 6-8 kişilik
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 10 dakika
Hazırlama süresi: 10 dakika
Hazırlama seviyesi: Orta
Emeril Essence Creole Sosu
(Bayou Blast Sosu olarak geçebilir)
• 2 ½ çorba kaşığı paprika
• 2 çorba kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı sarımsak tozu
• 1 çorba kaşığı karabiber
• 1 çorba kaşığı soğan tozu
• 1 çorba kaşığı acı biber
• 1 çorba kaşığı kurutulmuş keklikotu
• 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz.
Miktar: 2/3 kap
Fırında Kavrulmuş Karnıbahar
Malzemeler:
• 1 büyük karnıbahar , 1 kg 3 cmlik kesilmiş
• 1/3 kap zeytinyağı
• 2 ½ limon suyu
• 1 ½ çay kaşığı kesilmiş biberiye
• 1 ¼ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı beyaz biber
• 1 ½ ince kıyılmış sarımsak
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 190 dereceyle ısıtıyorsunuz.
Büyük kabınıza sarımsak hariç bütün malzemeleri ekliyorsunuz. İyice karıştırıp derin olmayan tavanıza koyuyorsunuz. Üstüne karnıbaharınızı ekleyip fırında pişiriyorsunuz. Bir iki kez karıştırarak pişene ve karamelize olana kadar 30-35 dakika fırında pişiriyorsunuz. 5 dakika kala sarımsak ekliyorsunuz.
Fırından çıkarıp, hemen servis yapıyorsunuz.
Miktar: 6-8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Hazırlama seviyesi: Kolay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder