12 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi







Izgara Karides ve Yeşil Papaya Salatası



Malzemeler:

• ¾ kap taze limon suyu

• 4 çorba kaşığı thai balık sosu

• 1/3 kap doğranmış taze soğan

• 5 doğranmış Thai bird biberi veya serrano biberi

• 4 ½ çorba kaşığı hindistan cevizli şeker veya sarı şeker

• 2 çay kaşığı ince doğranmış sarmısak

• 1 kilo ayıklanmış karides

• 2 orta boy ayıklanmış, rendelenmiş veya ince uzun doğranmış papaya

• 2 rendelenmiş veya ince uzun kesilmiş havuç

• 2 çorba kaşığı kesilmiş nane yaprağı

• 1 çorba kaşığı doğranmış kişniş 1/3 kap süslemek için kişniş

• ½ kap süslemek için kıyılmış fıstık



Hazırlanışı:

Mikserde limon suyunu, thai balık sosunu taze soğanı, kırmızı biberi, şeker ve sarımsağı karıştırıyorsunuz. 15 dakika bekletip aromalarının karışmasını bekliyorsunuz. ½ kap kadar karidesi marine etmek için saklayorsunuz. Karidesi bu sosun içinde 20-30 dakika kadar marine ediyorsunuz. Karidesi çıkartım buharda 4-6 dakika kadar pişiriyorsunuz. İsterseniz baharat koyuyorsunuz. Orta büyüklükteki karıştırma kabına papayaları, havuçları, nane yapraklarını ve kişnişi karıştırıyorsunuz. Sosu ekliyorsunuz ve karıştırmaya devam ediyorsunuz. Karidesleri papaya salatasının üstüne koyuyorsunuz. Kişkişle ve fıstıklarla süslüyorsunuz. Hemen servis yapıyorsunuz.



Miktar: 6 kişilik

Hazırlık süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 6 dakika

Hazırlama süresi: 45 dakika

Hazırlama seviyesi: Kolay



Buharda Pişirilmiş Morina Balığı, Ilık Mercimek ve Karahindiba Garnili


Malzemeler:

• ¾ kap zeytinyağı

• 1 ufak doğranmış soğan

• 1 ufak doğranmış soğan

• 1 sap kereviz

• ¾ kap süzülmüş ve ayıklanmış siyah mercimek

• 2 ½ sodyumu azaltılmış tavuk veya sebze suyu

• 1 defne yaprağı

• 2-3 filiz maydonoz

• 1-2 kekik

• 2 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı taze beyaz biber

• ¼ kap hardal

• ¼ kap +2 kap çorba kaşığı balsamik sirke

• ½ doğranmış kırmızı biber

• ¼ doğranmış soğan

• 2 çorba kaşığı maydonoz

• 2 çorba kaşığı doğranmış taze soğan

• 1 çorba kaşığı frenk soğanı

• 2.5 kilo mezgit fileto

• 3 sapları koparılmış, iyi yıkanmış karahindiba

• ¼ frenk maydonozu süslemek için



Hazırlanışı:

Sos tavasında 2 çay kaşığı zeytinyağını ısıtıyorsunuz. Yağ ısınınca soğanları, havuçları, maydonozu ekliyorsunuz. Sebzeler 4 dakika kada pişerken mercimeği, sebze suyu ve otları ekleyorsunuz. 1 çay kaşığı tuz koyuyorsunuz. ½ çay kaşığı beyaz biber ekleyorsunuz. 15 -20 dakika daha mercimekler pişene kadar pişiriyorsunuz. Küçük bir kaba balsamik sirke, hardal ve ½ kap zeytinyağını ekliyorsunuz. Hepsini yumurta telinle çırpıyorsunuz. Biberi,soğanı, maydonozu, taze soğanı ve frenksoğanını ekliyorsunuz. Sosu mercimeklerle karıştırıyorsunuz. Gerekirse baharat ekliyorsunuz. Sıcak servis ediyorsunuz. Küçük kapta 2 çorba kaşığı yağ ve geri kalan 2 çorba kaşığı balsamik sosunu karıştırıyorsunuz. Morina filetoları yağ ve sirke karışımıyla fırçalıyorsunuz. Kalan tuzu ve ½ çay kaşığı beyaz biberi ekliyorsunuz. Filetolar pişene kadar buharda pişiriyorsunuz. Buharda yeşilliklere tuz ve biberi ekleyerek pişiriyorsunuz. Morina filetolarının yanına karahindibayı ekliyorsunuz. Servis yaparken ½ kap mercimeği ekliyorsunuz.Yeşillikleri de ekliyorsunuz. Taze frenk soğanıyla tabağınızı süslüyorsunuz.



Miktar: 6 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Hazırlama seviyesi: Orta





Taze Böğürtlenli ,Çilekli Püreli Pavlova



Malzemeler:

• Tereyağı veya sprey yağ folyo kağıdı için

• 4 büyük yumurta beyazı oda ısısında

• ¼ çay kaşığı tartar kreması

• 1 kap şeker

• 4 kap çilek kabuğu soyulmuş ve ikiye bölünmüş

• 3 çorba kaşığı öğütülmüş şeker

• 1 çorba kaşığı limon suyu

• 1 kap krema veya tadımlık

• ½ çay kaşığı vanilla

• 1 kap ahududu

• 1 kap yaban mersini



Hazırlanışı:

Fırınınızı 93 dereceye ayarlıyorsunuz. 2 tane fırında pişirmek için kağıt ve aliminyum kağıdı koyuyorsunuz. Elektrikli mikserde yumurta beyazını, tartar kremasını orta derece kıvama gelene kadar çırpın. Bir çorba kaşığı şekeri ekliyorsunuz. 7 dakika daha çırpıyorsunuz. Mikseri kapatıyorsunuz. Spatulayla birlikte bu karışımı krema torbasının içine koyuyorsunuz. Fırın tepsisinin üstündeki folyo kağıdına krema torbasının içindeki karışımla 3 kere üst üste çemberler yapıyorsunuz.

Merengleri fırında katı olana kadar 1,5-2 saat pişiriyorsunuz. Fırını kapatıyorsunuz. Merengleri fırının içinde bırakıyorsunuz. Merengler soğuyunca fırından çıkartıyorsunuz. Merengleri folyo kağıdından dikkatlice çıkarıp hava geçirmez bir kaba koyuyorsunuz. Merengler servis yapılana kadar hava geçirmeyen bir kapta bir kac gün durabilirler. 2 kap çilekleri 3 çorba kaşığı öğütülmüş şekeri mikserde yumuşayana kadar 2 dakika kadar karıştırıyorsunuz. Karışımı kevgirden geçiriyorsunuz. Daha sonra küçük bir kaba alıp servis yapana kadar bekletiyorsunuz. İsterseniz kremayı mikserde sertleşene kadar karıştırıyorsunuz. Mikseri kapatıp 2 çorba kaşığı öğütülmüş şekeri ekliyorsunuz. Tekrar mikseri açıp şekerler karışana kadar yavaş yavaş karıştırıyorsunuz. Biraz katılaşınca orta derecede karıştırmaya başlıyorsunuz. Krema haline gelince bir kapta servis yapana kadar bekletiyorsunuz. Merengleri ve 2/3 kap kalan meyveleri tabaklara diziyorsunuz. 1/3 kap kremayla süslüyorsunuz. İsterseniz çilekli sosu üstüne koyuyorsunuz. Hemen servis yapıyorsunuz.


Miktar: 6 tatlı

Hazırlama süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 2 saat

Hazırlama süresi: 4 saat

Hazırlama seviyesi: Zor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails