24 Ocak 2010

Susamlı Dereotlu Patates Topları



Bu patates topları özellikle içki sofralarınız için ideal bir meze. Ilık ya da soğuk istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Yılbaşı akşamı için hazırlamıştım bu mezeyi, tüm aile bayıldı :)






Malzemeler : (6-8 kişilik)

5-6 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kaplamak için ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ve kavrulmuş susam (susamı teflon bir tavada sürekli karıştırarak, rengi hafif dönene kadar kavurmanız yeterli)


Hazırlanışı :

Haşlanmış patatesleri ezin.

İçine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve mayonezi ilave edip, iyice karıştırın (elinizle karıştırmanız daha kolay olacaktır :) )

Daha sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve maydanoz/dereotu ve kavrulmuş susama bulayın.


Afiyet olsun...


BhR & PnR

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails