İtalyan Usulü
Cevizli Makarna Sosu
Malzemeler:
250 gr ceviziçi
2 diş sarımsak
25 gr kesik süt
50 gr çamfıstığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım ekmekiçi
Tuz
Hazırlanışı :
Ceviziçini suda kaynatın ve cevizlerin kabuklarını soyun.
Ceviziçini suda kaynatın ve cevizlerin kabuklarını soyun.
Ekmekiçini suda ıslatın ve iyice sıkın.
Daha sonra cevizleri ekmekiçi, sarımsak, tuz ve çamfıstıklarıyla birlikte rondodan geçirin.
Karışımı bir kaba boşaltın, süt ve zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sulandırın.
Homojen krema haline gelene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Makarnayı haşlayın ve suyunu süzdükten sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis yapın.
* Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alıntı olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder