22 Ocak 2010

Tahinli Kek





Büsyen Teyze'nin spesiyal kek tariflerinden sadece biri... Tarif için teşekkürler :)

Bu keki hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var:


* Fırın soğuk olmalı, kesinlikle önceden ısıtılmış fırına atmayın,

* Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra kalan malzemeleri ekledikten sonra karıştırmak için mutlaka tahta kaşık kullanın

* ...ve mutlaka unu ve kabartma tozunu eleyerek kullanın!


Tüm gereklerini yerine getirdikten sonra bu harika kek deyim yerindeyse silinip süpürülmeye hazır oluyor :)



Malzemeler : ( 8 kişilik )

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı susam


Hazırlanışı :

Yumurtaları ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar yüksek devirde çırpın.

Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyin.

Süt, sıvıyağ ve tahini yumurtalı karışıma ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın.

Elediğiniz un ve kabartma tozunu da ekleyip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin.

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve susamı döküp kalıbın her tarafını susama bulayın.

Daha sonra kek hamurunu dökün,üzerine de susam dökün.

Önceden ısıtılmamış, soğuk fırında 180 derecede pişirin.


Afiyet olsun...


BhR & PnR

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails