Mis gibi portakal kokusu ve tadını aldığınız bu kurabiyeler çekirdek etkisi yaratıyor. Kurabiye canavarı gibi "Gnam, gnam, gnam..." döke saça tadını çıkarın :)
Malzemeler :
1 paket margarin veya tereyağı (yarı yarıya ölçüde de kullanabilirsiniz)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine sürülecek)
2 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
Yarım paket kabartma tozu
Un
Üzerini süslemek için toz şeker
Hazırlanışı :
Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta krema gibi kıvam alana kadar karıştırın.
Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta krema gibi kıvam alana kadar karıştırın.
Yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Daha sonra portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, un ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi kıvamını alana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur hazır olunca ikiye bölün ve tezgahta merdaneyle yarım cm kalınlığına kadar incelene kadar açın.
Daha sonra şekilli kurabiye kalıplarıyla veya bir bardağın ağız kısmıyla kesin ve kurabiyeleri yağladığınız tepsiye dizin.
Üzerlerine bir fırça ile yumurta beyazı sürün ve toz şeker serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
yerim onlari kırp kırp :) eline saglik kuzucum...
YanıtlaSiliki tepsi kurabiyenin 1,5 unu tek başıma tükettim :) mutlaka dene ilk fırsatta kuzu, harika bir kurabiye oldu...kokusu hala burnumda...
YanıtlaSileminim mistir pinocuk... fotograf harika gorunuyor :)
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm. Bende seviyorum bu kurabiyeyi...
YanıtlaSilTeşekkürler Arzu :) Sevgiler...
YanıtlaSil