3 Ocak 2010

Un Kurabiyesi


Tereyağı işin içine girdi mi bu kurabiyenin lezzeti kaçınılmaz... Fırından çıktığı anda tepsinin yarısının silip süpürülmesini garanti ediyorum :)




Malzemeler : (8 kişilik)

250 gr tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş) ( Margarin ve tereyağını yarı yarıya ölçüde de kullanabilirsiniz)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 damla limon suyu
Un


Hazırlanışı :

Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta kaşık yardımıyla karıştırın.

Daha sonra bir miktar un,kabartma tozu ve limon suyunu ilave edip yoğurun.

Unu hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yavaş yavaş ilave edip, yoğurmaya devam edin.

Hamur kıvamını aldıktan sonra ikiye bölün.

İki parçayı da tezgahta rulo şeklinde uzatarak şekil verin.

İki parmak kalınlığında verev şekilde bıçakla kesin ve kurabiyeleri yağladığınız tepsiye dizin.

Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Kurabiyelerin alt kısımları kızarmalı, ancak üstü daha beyazken fırından çıkarılmalıdır)

Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...


   PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails