31 Ocak 2010

Puf Karnabahar Şöleni


Buzdolabındaki karnabaharla ne yapsam diye düşünürken, evdeki malzemelerle ortaya böyle bir tat çıktı. Kendime puan veriyorum 10 10 10 10 10! :)




Malzemeler :

500 gr karnabahar ( haşlanmış )
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Servis önerisi : 2 su bardağı yoğurt,  2-3 diş sarmısak, pulbiber, nane


Hazırlanışı :

Karnabaharı haşlayın ve ezin.

Derin bir kapta yumurtaları ve tuzu çırpın.

Sütü ve unu ilave edip karıştırın.

Ezdiğiniz karnabaharları da ekleyip, kaşıkla karıştırın.

Tavaya sıvıyağı koyun ve iyice kızdıktan sonra kepçeyle karışımdan 1 kepçe döküp, iki tarafını da kızartın.

Sarmısaklı yoğurt, pulbiber ve nane ile süsleyip sıcakken servis yapın.


Afiyet olsun...


BhR & PnR

2 yorum:

  1. bende puan verebilir miyim:)evetse 10 puan da benden:)nefis görünüyor.karnabaharı çok severim zaten.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. elbette :) ilginiz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails