Fındıklı Gnocchi
İtalya'nın Lazio bölgesine ait bir yemek...
Malzemeler:
1 kg patates
200 gr Un
200 gr fındık
2 yumurta
10 gr tuz
Parmesan peyniri
Tereyağı
Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve rondodan geçirip soğumaya bırakın.
İçine tuz, un, yumurta ve önceden kavrulmuş ve parçalara ayrılmış fındıkları koyun.
Karışımı rondodan geçirin.
Karışımdan bir rulo yapın ve parçalara bölün.
Daha sonra bir tatlı kaşığıyla ufak ufak parçalar koparın.
Gnocchi'leri önceden kaynattığınız tuzlu suya atın ve pişer pişmez suyunu süzün.
Gnocchi'lerin hamurlaşmamasına dikkat edin.
Bir tabağa servis ettikten sonra üzerlerine bir parça tereyağı koyun ve Parmesan peyniri serpin.
Ufak bir ipucu: Üzerine kurutulmuş adaçayı da serpebilirsiniz.
* Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alınmış olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.
hımm.. değişik bir tat :)
YanıtlaSilAra ara, diyabetle ilgili yazı veya tarif bulurum diye bloglara bakınırımdım, bir türlü doğru dürüst birşey çıkmazdı.Çalışmalarınız başarılı. Ellerinize sağlık, gnocchi ye bayılırım. Ve bu, bir diyabetli için harika bir post oluyor. Kolay gelsin:)
YanıtlaSilAyca, diyabetik tariflerini bizimle paylaşan Neslin'e ve güzel yorumların için sana teşekkür ederiz :) Sevgiler...
YanıtlaSil