18 Ocak 2010

Elmalı Kek


Bu tarifi bir dönem birlikte çalıştığım bir iş arkadaşımdan almıştım. Kendisi Paris'te yaşadığı dönemde kek-pasta yapımına meraklı Fransız komşusu varmış. Bu tarifi ondan almış zamanında...

Ofiste saat 4-5 gibi çay saati yapardık çok yoğun olmadığımız zamanlarda. O çay saatlerimizden birinde tattım bu keki, o günden beri de sık sık pişirir oldum.

Ölçüleri hep 4 çorba kaşığı olduğu için tarifi unutulmuyor da :) Bu kek ince bir kek, özelliği bu. Ama dilerseniz ölçüyü 2 katına çıkarıp, daha kalın dilimli bir kek de elde etmeniz mümkün. O haliyle de denedim, lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor :)

Dilerseniz içine ceviz ve kuru üzüm de ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor :)




Malzemeler : ( 8 kişilik )

2 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı un
4 adet elma ( kabukları soyulup, zar şeklinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu


Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Sıvı yağ, süt, tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Daha sonra zar şeklinde doğradığınız elmaları ekleyin ve tahta kaşık veya bir spatula ile karıştırın.

Yağladığınız 22 cm lik kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.


Afiyet olsun...



    PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails