3 Ocak 2010

Fındıklı ve Yulaflı Kahvaltılık Tarifi




Fındıklı ve Yulaflı Kahvaltılık





20 dilim

Hazırlama süresi : 10 dk.

Pişirme süresi : 12-15 dk.

Zorluk seviyesi : 1


Malzemeler :

60 gr siyah çikolata

3 yemek kaşığı tereyağı

250 gr  yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı şeker şurubu

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

3 yemek kaşığı kavrulmuş doğranmış fındık


Hazırlanışı :

* Fırınınızı 200 derecede ısıtın.

* 20 cm eninde kare bir fırın kabını yağlayın.

* Çikolata ve tereyağını kalın tabanlı bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin.

* Tencereyi ateşten alın, yulaf, şeker şurubu, toz şeker, tuz ve vanilyayı içine ekleyerek karıştırın.

* Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün. Elinizle sıkıca bastırarak yayın.Üzerine fındığı serpiştirin.

* Kalıbı fırına vererek altın rengini alana dek yaklaşık 12-15 dk pişirin.

* Soğuyuncaya kadar kalıbın içinde bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarın, dikdörtgen parçalara bölün.

Not : Bu tarifte istediğiniz kuruyemişi kullanabilirsiniz. Ceviz, fındık bu tarif için uygundur. Kekin üzerine fındık yerine ceviz, badem, antepfıstığı veya çam fıstığı serpiştirilebilir.



-Tarif ve fotoğraf "Altın Kitap Kurabiyeler" kitabından alıntıdır-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails