Fındıklı ve Yulaflı Kahvaltılık
20 dilim
Hazırlama süresi : 10 dk.
Pişirme süresi : 12-15 dk.
Zorluk seviyesi : 1
Malzemeler :
60 gr siyah çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı
250 gr yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı şeker şurubu
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
3 yemek kaşığı kavrulmuş doğranmış fındık
Hazırlanışı :
* Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
* 20 cm eninde kare bir fırın kabını yağlayın.
* Çikolata ve tereyağını kalın tabanlı bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin.
* Tencereyi ateşten alın, yulaf, şeker şurubu, toz şeker, tuz ve vanilyayı içine ekleyerek karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün. Elinizle sıkıca bastırarak yayın.Üzerine fındığı serpiştirin.
* Kalıbı fırına vererek altın rengini alana dek yaklaşık 12-15 dk pişirin.
* Soğuyuncaya kadar kalıbın içinde bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarın, dikdörtgen parçalara bölün.
Not : Bu tarifte istediğiniz kuruyemişi kullanabilirsiniz. Ceviz, fındık bu tarif için uygundur. Kekin üzerine fındık yerine ceviz, badem, antepfıstığı veya çam fıstığı serpiştirilebilir.
-Tarif ve fotoğraf "Altın Kitap Kurabiyeler" kitabından alıntıdır-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder