6 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi






Kreole Tarzı Pilav Üstü Beyaz Fasulye ve Sosis



Malzemeler:

• 2 çorba kaşığı bitkisel yağ

• 1 bonfile

• 1 baş kıyılmış soğan

• Yarım kap ince doğranmış kereviz

• Yarım kap ince doğranmış kırmızı dolmalık biber

• 2 defne yaprağı

• 3 taze kekik filizi

• 1 çorbakaşığı kıyılmış sarımsak

• Yarım kilo beyaz fasulye (akşamdan ıslatılmış ve kurumaya bırakılmış)

• 8-10 bardak tavuk suyu

• Tuz

• Kırmızı pul biber

• Yarım kilo sosis

• Pirinç pilavı (pişmiş)

• Louisiana sosu


Hazırlanışı:

Büyük bir tavada yağı kızartıyorsunuz. Bonfileyi, soğanı, kerevizi ve dolmalık kırmızı biberleri, kızarttığınız yağda 4-5 dakika boyunca karıştırarak pişiriyorsunuz. Daha sonra defne yapraklarını, kekiği ve sarımsağı da ekleyerek, 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam ediyorsunuz. Bu malzemeleri pişirdikten sonra, üstüne fasulyeleri ve tavuk suyunu ekleyerek, kısık ateşte 2 saat kadar kaynamaya bırakıyorsunuz. 2 saat sonunda, tuzunu ve biberini ekliyorsunuz. Üstüne de sosisleri ekleyerek, fasulyeler iyice yumuşayana kadar, arada yemeği karıştırarak pişirmeye devam ediyorsunuz. Yaklaşık 1 saat sonra fasulyelerin kıvama gelmiş olması gerekiyor.

Son olarak da defne ve kekikleri yemekten çıkartıyorsunuz. Pilav üstü olarak servis ediyorsunuz.

Dilerseniz servisinizi acı sosla da yapabilirsiniz.

Not: Pişirme süreleri fasulyenin cinsine gore farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails