Kreole Tarzı Pilav Üstü Beyaz Fasulye ve Sosis
Malzemeler:
• 2 çorba kaşığı bitkisel yağ
• 1 bonfile
• 1 baş kıyılmış soğan
• Yarım kap ince doğranmış kereviz
• Yarım kap ince doğranmış kırmızı dolmalık biber
• 2 defne yaprağı
• 3 taze kekik filizi
• 1 çorbakaşığı kıyılmış sarımsak
• Yarım kilo beyaz fasulye (akşamdan ıslatılmış ve kurumaya bırakılmış)
• 8-10 bardak tavuk suyu
• Tuz
• Kırmızı pul biber
• Yarım kilo sosis
• Pirinç pilavı (pişmiş)
• Louisiana sosu
Hazırlanışı:
Büyük bir tavada yağı kızartıyorsunuz. Bonfileyi, soğanı, kerevizi ve dolmalık kırmızı biberleri, kızarttığınız yağda 4-5 dakika boyunca karıştırarak pişiriyorsunuz. Daha sonra defne yapraklarını, kekiği ve sarımsağı da ekleyerek, 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam ediyorsunuz. Bu malzemeleri pişirdikten sonra, üstüne fasulyeleri ve tavuk suyunu ekleyerek, kısık ateşte 2 saat kadar kaynamaya bırakıyorsunuz. 2 saat sonunda, tuzunu ve biberini ekliyorsunuz. Üstüne de sosisleri ekleyerek, fasulyeler iyice yumuşayana kadar, arada yemeği karıştırarak pişirmeye devam ediyorsunuz. Yaklaşık 1 saat sonra fasulyelerin kıvama gelmiş olması gerekiyor.
Son olarak da defne ve kekikleri yemekten çıkartıyorsunuz. Pilav üstü olarak servis ediyorsunuz.
Dilerseniz servisinizi acı sosla da yapabilirsiniz.
Not: Pişirme süreleri fasulyenin cinsine gore farklılık gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder