25 Ocak 2010

İçinizi ısıtacak, mis kokulu kış çayı...


Kar yağışı devam ediyor ve evden dışarı adım atmamama rağmen gribe yakalanıyorum sanırım :(   Bitkiçayı karışımlarımdan birini hazırladım hemen.

Kendinizi hasta olacakmış gibi hissetmeseniz de, bitkiçayı içmeyi seviyorsanız bu karışımı denemenizi tavsiye ederim...

Bu çayı hazırlamak için şunları kullandım : Kurutulmuş zencefil, karanfil, ıhlamur, adaçayı, çubuk tarçın, kurutulmuş kuşburnu, limon ve portakal...





Bir orta boy termosa 1 tane zencefil, bir tutam adaçayı, bir tutam ıhlamur, 3-4 adet kurutulmuş kuşburnu, 1 çubuk tarçın (kalın olanlarından) , 5-6 adet karanfil, 1 dilim limon (kabuğu ile birlikte) ve 1 dilim portakal... Portakal dilimini olduğu gibi koymadan kabuğu ve meyve kısmı arasındaki beyaz kısmını alırsanız iyi olur çünkü çayı acılaştırabilir.

Adaçayı, ıhlamur ve kuşburnunu çayı demlemeden önce mutlaka soğuk sudan geçirin. Daha sonra tüm malzemeleri termosa koyun ve üzerine taze kaynamış suyu ilave edin. 10 dakika demlenmeye bırakın.





Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails