7 Ocak 2010

İtalyan Mutfağı'ndan Eşsiz Tarifler / I Frutti del Sole



Fındıklı Gnocchi




İtalya'nın Lazio bölgesine ait bir yemek...


Malzemeler:

1 kg patates

200 gr Un

200 gr fındık

2 yumurta

10 gr tuz

Parmesan peyniri

Tereyağı



Yapılışı:

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.

Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve rondodan geçirip soğumaya bırakın.

İçine tuz, un, yumurta ve önceden kavrulmuş ve parçalara ayrılmış fındıkları koyun.

Karışımı rondodan geçirin.

Karışımdan bir rulo yapın ve parçalara bölün.

Daha sonra bir tatlı kaşığıyla ufak ufak parçalar koparın.

Gnocchi'leri önceden kaynattığınız tuzlu suya atın ve pişer pişmez suyunu süzün.

Gnocchi'lerin hamurlaşmamasına dikkat edin.

Bir tabağa servis ettikten sonra üzerlerine bir parça tereyağı koyun ve Parmesan peyniri serpin.

Ufak bir ipucu: Üzerine kurutulmuş adaçayı da serpebilirsiniz.
 
 
* Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alınmış olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.

3 yorum:

  1. Ara ara, diyabetle ilgili yazı veya tarif bulurum diye bloglara bakınırımdım, bir türlü doğru dürüst birşey çıkmazdı.Çalışmalarınız başarılı. Ellerinize sağlık, gnocchi ye bayılırım. Ve bu, bir diyabetli için harika bir post oluyor. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  2. Ayca, diyabetik tariflerini bizimle paylaşan Neslin'e ve güzel yorumların için sana teşekkür ederiz :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails