12 Ocak 2010

İtalyan Mutfağı'ndan Eşsiz Tarifler / I Frutti del Sole


Sicilya usülü Pesto Sos





Malzemeler:

50 gr çamfıstığı

25 gr badem

2 diş sarımsak

2 büyük domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)

Taze fesleğen yaprakları

Maydanoz

Kereviz

Zeytinyağı

Tuz ve karabiber



Yapılışı:

Çamfıstığı, badem, domates, fesleğen, sarımsak ve kesilmiş kerevizi bir havanda iyice dövün veya rondodan geçirin.

Homojen bir karışım elde ettikten sonra içine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.

Haşlayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırıp servis edin.


Yazarın notu: Sos ile kullanacağınız makarnaları haşlarken içine yağ koymanıza gerek yoktur. Ayrıca sosun içinde tuz olduğundan makarnayı haşlarken kullandığınız tuz miktarına dikkat etmeniz oldukça önemli.


** Bu tarif "I Frutti del Sole" isimli kitaptan alınmış olup, çevirisi diyabetik tarifler yazarımız Neslin Gürol tarafından gerçekleştirilmiştir.

Fotoğraf : http://writingincircles.files.wordpress.com/2008/09/pesto.jpg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails