14 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi






İtalyan brokolili, rikotta peynirli, jambonlu Orkiyetta



Malzemeler:

• Birkaç parça jülyen kesilmiş Proşutto jambonu

• Sıvıyağ

• 1 piyazlık doğranmış kuru soğan

• 1 demet İtalyan brokoli

• 3 iri diş sarımsak

• 3 kaşık zeytinyağı

• Bir tutam pul biber

• 6-7 tane jülyen kesilmiş güneşte kurutulmuş domates

• Bolca tuz

• 1 limon suyu

• Rikotta peyniri


Hazırlanışı:

Makarna suyunuzu tencereye koyuyorsunuz. Makarna suyu kaynayınca bolca tuz ilave ediyorsunuz. Biraz sıvı yağ katıyorsunuz. Makarnaları haşlıyorsunuz. 3 iri diş sarımsağı bıçakla bastırarak iyice eziyorsunuz. Sonra ince ince kıyıyorsunuz. Limonunuzu kesin. Tavanızın içine birkaç kaşık zeytin yağı koyarak ısıtıyorsunuz. Zeytinyağının içinede bir tutam pul biber ekliyorsunuz. Bir tutam tuz ilave ediyorsunuz. Doğranmış soğanı yağlı tavanın içine koyuyorsunuz. Ocağın ısısını yükseltiyorsunuz. İtalyan brokkolisini geniş geniş doğrayıp soğanlarla bir kaç dakika pişiriyorsunuz. Jülyen kesilmiş jambonlarını ekliyorsunuz. 6-7 tane jülyen kesilmiş güneşte kurutulmuş domateslere limon suyu ekleyerek tavaya ilave ediyorsunuz. 2 kepçe kadar tavanıza makarna suyu ilave ediyorsunuz. Rikotta peynirini parçalıyorsunuz ve servis tabağında bekletiyorsunuz. Makarnalar pişince suyunu süzüyorsunuz. Makarnanızı tavaya ekliyorsunuz. Bir tutam tuz ekliyorsunuz. Makarnaları rikotta peynirli tabağınıza ekliyorsunuz. Dilersenin rikotta peynirinin kalanını tabağınızın üzerine rendeliyorsunuz. Üstüne bir kaç damla zeytinyağı döküyorsunuz.



Kuskus


Malzemeler:

• Kuskus

• Zencefil

• Kimyon

• 1 çubuk tarçın

• Kavrulmuş badem

• Jülyen kesilmiş Kuru kayısı

• Bir avuç maydonoz

• Biraz sıcak su

• 1 Portakal suyu


Hazırlanışı:

Kuskusu çok az zencefille tatlandırıyorsunuz. Tavanıza biraz kimyon , bir çubuk tarçın ve kavrulmuş bademleri ekliyorsunuz.Jülyen kesilmiş kuru kayısılarını ekliyorsunuz.Bir avuç maydonozu da ilave ediyorsunuz. Biraz tuz katıyorsunuz.Portakal suyunu ilave ettikten sonra streç kağıtla üzerini kapatıyorsunuz. Kuskusun iyice pişmesini bekliyorsunuz.Pişince servis yapıyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails