5 Ocak 2010

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer... / Burçlar ve yemek alışkanlıkları






Koç erkeği ve yemek

Koç erkeği için en gurme yemekleri yapsanız da nafile. Onun için kadından daha öte bir şey olmalısınız. Bette Davis’in gözleri, Garbo’nun mesafesi, Rita’nın ateşi, Barbella filmindeki Jane Fonda’nın saçları, Deneuve’un kudreti, başlangıç için yeterli olacaktır. Tamam, belki biraz abarttık, hepsi olmazsa içlerinden biri olsa da olur.

Koç erkeği için kadın olmaktan öte, kadınlığınızı nasıl kullandığınız önemlidir. Bunu kıyafetizde mi, yemeğinizde mi, yatağınızda mı gösterirsiniz bilemeyiz. Şimdi yemekleriniz ocakta baş döndürücü afrodizyak kokular salarken, aynanın karşısına geçin ve güzelliğinizin tadını çıkarın.

Boğa erkeği ve yemek

İşte karşınızda tüm zamanların yemek beğendirmesi en zor erkeklerin başkomutanı. Ağır ve ağdalı sofraların adamı Boğa, bu konuda Aslan ve Kova erkeğiyle güreş tutar ve her seferinde galip gelir.

Boğa’nın şölen gibi sofralara düşkünlüğü, yönetici gezegeni Venüs’ten kaynaklanır. Bu kadar maskülen bir burç erkeğini, böylesine dişi bir gezegenin yönetmesi sizi korkutmasın. Venüs, Boğa’ya öyle klas ve güçlü etkiler yapar ki, karşınıza gurmeler gurmesi Boğa erkeğini çıkarır. Tabi bu durum Boğa’nın yarım yamalak sofraları elinin tersiyle itmesiyle son bulur. Dört başı mamur, kuş sütü eksik bir sofra yaratamayacaksanız, hiç başlamayın. Ama eğer altından kalkarsanız, bu padişah sofrasının sonunda sizi öyle bir ödül bekliyor ki şimdiden tencereyi tavayı hazırlasanız iyi edersiniz. Yemeklerde geleneksel tatları seven Boğalar, toprak grubuna dahil oldukları için tutucu ve yeniliklere kapalıdırlar. Bildiği tatları ararlar, avantgarde değildirler. Eğer bundan sonra hayatınızda bir Boğa olacaksa yemeklerinizde öyle uçalım kaçalım şeyler denemeyin, yeni ve yaratıcı buluşlarınızı kendiniz ve arkadaşlarınız için saklayın. Boğa erkeği için yemeğinizde yapacağınız en büyük sürpriz, içine pahalı malzemeler koymanızdır.

Boğalar, yemekleri klasik, yatakları renkli kadınlara bayılırlar. Dipsiz bir kuyu gibi, içine değerli hangi yiyeceği atarsanız, yutarlar. Dikkat edin, ne atarsanız yerler demedik. Boğa yemek seçer ve kallavi dediğimiz türden yemekleri sever.

Midelerine ölesiye düşkün Boğa erkeklerinin bu yüzden en tipik özellikleri kilolu olmalarıdır. Göbekli bir erkeği ağılayacağınız için biraz üzülebilirsiniz ama o göbek, Boğa’nın evcimenlik sadıklık nişanesidir. Boğaların en evlenilecek burç olduğunu astrologlar söyleye söyleye dillerinde tüy bitti.


İkizler erkeği ve yemek

Burçların flört kuşu, en çocuk ruhlusu, en sıkılganı… itiraf edelim, belki bu gece son olacak. Onu bir daha göremeyeceksiniz. İkizler böyledir. Elde edildiğini anladığında tüyer. Şahane bir yemek, süper bir konukseverlik, muhteşem bir yatak olduğu gibi güme gidebilir. Ertesi gün bir de bakmışsınız, dengesizler abidesi İkizler, limandan çoktan ayrılmış.

Hayır canım, o kadar da ümitsiz olmalın. İyi ilişkileri olan tonlarca İkizler var. Bakarsınız ertesi gün telefonunuzda bir mesaj “Aklımdasın”. Hadi yine iyisiniz. Bunların olması, adımları doğru atmanıza bağlı. Şimdi satırlara odaklanın, nasıl daha afrodizyak bir yemek yapıp, daha doğru giyinerek bu iki ruhlu maymunu dizginlerimin cevabını bulun.

Öncelikle rahat olun, İkizler yemek seçmek. Ama yemeğiniz kadar ne kadar havalı görünür, adı, sunumu, tadı ne kadar değişik olursa o kadar iyi. Lezzetinin şahane olmasına da gerek yok. Tabi taş da yedirtmeyeceksiniz ama taş bile olsa zümrüt olsun, göz alsın bari. Adını bilmediği, duymadığı her yemeğe, malzemeye tüm burç erkekleri içinde en çok o ilgi gösterecektir.

Baştan aşağı şölen bir sofra döşemeyin. “Geyşanın Ziyafeti” filmini çekmiyorsunuz. Filminizin adı “Basit ve Ama Zarif” olmalı. İkizler erkeği için bir kadınla ziyafet, yediğinden çok, konuştuğundadır. Ne kadar çok eğlenir, ne kadar çok daldan daha her konuda sörf misali kayıp giderseniz, İkizleri o kadar etkilersiniz. Hafif sinema, biraz edebiyat, sıkı müzikler, biraz lüks markalar, görülmesi gereken şehirler, alınması gereken arabalar gibi konular, İkizlerinizi, yapacağınız “Portakal soslu pekin ördeği”nden bile çok tahrik eder.


Yengeç erkeği ve yemek

Anasının kuzusu bu gece davetliniz. Şimdi bir düşünün, annesine bu kadar düşkün bir erkek hangi yemeği sever? Yengeç erkeği yemek ayırmaz, ama yediklerinde annesinin elinin değmişliğini arar. Hafızası da o kadar kuvvetlidir ki, hemen geri dönüşlerle karşılaştırma yapmaya başlayıverir.

Dünyada annesine en düşkün erkeklerde birinciliği İtalya, ikinciliği Türkiye alır. Annesine en düşkün erkeklerde de Yengeçler birincidir. Yani bugün yemeğinizde annesinin bir tanesi var. Ona anaç bir seksapella yaklaşırsanız bu gecenin sahibi olduğunuzu şimdiden söyleyelim. O yüzden size gelenekselden kopmayan ama günümüze uyarlanmış yemek tarifleri vereceğiz. Yengeç’inizin bu afrodizyak yemekleri tattığında “Annem 2000’lerde yapsa yapsa bu yemekleri yapardı” diyeceğini şimdiden duyar gibiyiz.

Yengeç’iniz iştahlı biri olacak. Bu iştahı sizi korkutsun tabii. İleride göbekli bir kocanız olsun istemezseniz, ipler elinizde olmalı. Hoş, biz burada belki de bu kitabın en kalorili yemeklerini Yengeç erkeği için düşündük. Önemli olan onu ilk geceden etkilemeniz, sonra lahana çorbalarınızı yapar, kalorilerini düşürürsünüz. Ama şimdi onun gözünü kalorilerle boyama zamanı. (Her şey köprüyü geçene kadar.)

Yengeç erkeğini ağırlarken asla yapmamanız gereken; serviste, lezzette, ikramda, dekorasyonda kusur etmemektir. Yengeç kılı kırk yaran titizliğiyle her şeyi dip bucak eder. Tozların alınmış, yastıkların kabartılmış, gazetelerin ortadan kaldırılmış, evin kokusunun evcilleştirilmiş, makyajın tazelenmiş, saçların gözden geçirilmiş hali Yengeç'i tahrik etmeye yeter.

Aslan erkeği ve yemek

Aslanın en büyük saplantısı kendini en iyi olarak görmektir. En iyi şarabı o içmiştir, en iyi etten o anlar, en hızlı araba ondadır, en hoş ev onunkidir. Eğer bu gece, bunlardan bahsetmesi sizi rahatsız ederse sakın üstüne gidip geceyi yenik kapatmayın. Ne olursa olsun Aslan erkeğinin, kaynağı belirsiz egosuna laf yetiştirmek gereksizdir. Zaten eğer gerçekten akıllı bir kadınsanız siz sadece geceyi sadede ve istediğiniz sonuca bağlamakla meşgul olursunuz.

Aslan erkeği bu geceki davetinize muhtemelen en pahalı saati ve en baygın parfümü ile gelmiş olacak. (Pazar yürüyüşüne de öyle gider.) Siz de onun bu ağır ağabeyliğine uygun şeyler giyip, süslenmeye özen gösterin ama ne giyerseniz giyin fazla abartılı olmayın. Aslan erkeği süslü kadınlardan hoşlanır ama revü kızı olmanız da gerekmiyor.

Masraflı ve şıkırtılı şeylerin adamı Aslan, yemeklerin lezzetinin yanı sıra görünümlerinin de mükemmel olmasını arzular. Sofraya mutlaka pahalı bir çiçek koymayı unutmayın. (Kır çiçeği aranjmanlarınızı başka bir burç erkeğine saklayın.) Doreli, lameli servisleriniz, peçeteleriniz varsa mutlaka kaldığınız yerden çıkarın. Gümüş takımlarınızı bir güzel parlatın. Hepsinin bir zamanı var deyip hunharca para harcamıştınız ya, işte onların zamanı tam bu gece. Mutlaka, mutlaka, mutlaka göz alıcı olun. Yemekleri onlara koyduğunuz adlarıyla söyleyin.

Aslan erkeği, yöneticisi Güneş’in etkisinden midir bilinmez, yemeğini loş ışıklar altında yemekten nefret eder, parlak ışıkların altında olmaya bayılır. Evinizin mutlaka iyi aydınlanmış olması gerekir. O yengeç erkeği gibi iki mumlu kör kandil sofralarıyla asla tahrik olmaz. Keskin kedi gözleriyle loş ışıkla bile her şeyi fark eder, hiç şüpheniz olmasın.

Başak erkeği ve yemek

Hayatınızın en zor sınavlarından birine hazır mısınız? Kusur arama profesörü bu gece davetliniz. O her baktığı yerde bir kusur aramak için yaratılmıştır. Bunu kötülükten yapmaz, lanet olası doğasıdır tüm suçlu. Belki çocukluğunda aldığı bir yara, belki çok derinlerdeki, ayaklar altına aldığı bir kompleksi. Bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey Başak erkeğinin hem diğer tüm burç mensuplarından hem de Başak kadınından da fazla eleştiriye ve beğenmemeye odaklı olduğudur.

Aslında size bu gece iki farklı tatlı, iki farklı çorba, iki farklı ana yemek yapmanızı önersek yeriydi. E bir Başak erkeğinin neyi niçin beğenmeyeceğini bilemezsiniz. İşinizi garantiye almanızı istedik ama astrolojide torpil olmaz. İki farklı yemekle işinizi sağlam kazığa bağlamak yerine, yemekleri ve sunumunuzu süper yaparak Başak’ı kendinize bağlayabilirsiniz. Eğer yemeklerinizi kusursuz yaparsanız ve Başak’tan tam not alırsanız, emin olun bu gece hiçbir emek çöpe gitmez.

Bu gece yemeklerinizi onun için Fransa’nın en ala şef aşçılarını getirtip yaptırsanız da tatmin edemeyebilirsiniz. Üstelik bunca zahmete katlanıp, hiçbir minnet cümlesi de duyamayabilirsiniz. “Eline sağlık” demek bile. Başak erkeği için lükstür. Ama onun insanı bu buz gibi kesen sözlerinin ve cool tavırlarının altında içten içe hayatının kadınını arama duygusu hiç eksik olmaz. O aynı yönetici gezegene (Merkür) sahip kardeş burcu İkizler gibi bugün başka yarın başka değildir. Ya da Koç gibi koştum ardından yoruldum da demez. O her şeyi yavaştan ve tadıyla almayı sever. O yüzden şimdilik sarfetmediği iyi niyet cümlelerine saplanmayın. Bırakın, o tüm soğukluğu ve eleştirel tavırlarıyla sizi, evinizi, yemeklerinizi inceden inceye süzsün.

Başak erkeğinden tam verim almanız için yemeğinizin doyurucu ve aynı zamanda stil sahibi olması gerekir. Başakların yemek konusunda da tat ve stil duygusu çok gelişkindir. Yemeğinizde tıpkı kaliteli bir parfümde olduğu gibi tam notaları arar. Bunun için gurme olması gerekmez; o doğuştan bu yetilerle donatılmıştır.

Terazi erkeği ve yemek


Burçlar kuşağının kibar ruhlu ince erkeği az sonra kapınızda. Hazır mısınız? Evinize muhtemelen elinde çiçeği, üstünden buram buram taşan kimlikli parfümü, stil kıyafeti ve kulaklarına varan gülümsemesiyle gelecektir. O, Venüs’ün tarz, hassas ve komik çocuğu, pek narin Terazi erkeğidir.

Gece boyu size ve yemeklerinize yağdırdığı övgüler bir burun bükmeleriyle bitebilir. Yüzü gülücükler saçarken, az sonra sebepsiz yere beş karış olabilir. Kararsız ve tutarsız Terazi erkeğinin bu tuhaf halleri sizi şaşırtmasın. Kötülükten yapmaz, kaynağı belirsiz doğasıdır tüm kabahatli. Bu kararsızlığı ifade yetersizliğine, kendini anlatamamasına bile yol açabilir ve yere düşen cümleleri toplamak size düşebilir. Baktınız, ayağınızın altında gıcırdayan kelimeler var, ipleri elinize alma zamanı gelmiş demektir. Zaten Terazi, yönetmekten çok yönetilmeye meyillidir. Eğer siz biraz baskın karakterliyseniz, onu çevip çevirmeniz hiç zor olmaz; sohbetin rotası ve doğal olarak yatağın dümeni elinize kolayca geçebilir.

Bitmek bilmez iştahıyla tanınan Terazi erkeği pek de seçici olmayan mutfakların adamıdır. Her telden yemeğe bayılır. Bu onun iyi yemekten anlamaması anlamına gelmesin. İyi yemeği yapmak ve seçmek konusunda doğal bir yetenekleri vardır. Sadece açık iştahları onlara her şeyi yemek gibi bir oburluk vermiştir.

Bu kadar yemelerine rağmen, sinir bozucu bir inceliğe de sahiptirler. Çoğunlukla atletik olan Terazilerin göbekleri de ancak 50 yaşından sonra çıkar. O sısa bacakları ve şişik göbekleriyle koyun yutmuş kurbağa gibi bir yaşlılık geçirirler.


Akrep erkeği ve yemek



Fazla söze gerek var mı? İşte Akrep erkeği… O, ego ve bencilliğin tavana vurduğu erkeklerin (kadınların da) burcudur. Önce kendisi gelir. Ardından yine kendisi gelir. Sonra belki sıra size gelir.

Sadece bu kadar mı? Değil tabii. O bir efsanedir. Ne talihsizdirler ki herkesin kafasında aşağı yukarı aynı belalı imaja sahiptirler. Herkesin bir Akreple öyle veya böyle bir geçmişi vardır. Burcunu sorduğumuz kişinin yanıtı Akrep ise, hemen orayı terk etmek isteriz. ‘Hmm’ deriz, yüzümüz hafifçe buruşur. Akrep, merakla karışık bir nefretin, korkuyla karışık bir kaçma isteğinin resmi burcudur.

Gelelim Akrep erkeğinin damak zevkine… mutlaka etli yemek sever. Zeytinyağlılara çok düşkün değildir. Salata, pilav, meze hepsi kendi damak zevkine hitap etmelidir. Kaliteli içki sever. Yemek öncesi aperatifi olarak martini (özellikle dry) votka, votka-nar (kırık buz ve taze nane yapraklarıyla) gibi hazırlaması zahmetli kokteylleri sever. Rakı ve viski birinci tercihidir. Ama ne yapın edin, ölçüyü karımamasına dikkat edin.

Akrep erkeği her şeyi ağırdan ve tadını çıkararak almayı sevdiği için yemeği de ağırdan alıp, yatağa törenle geçer. Her şeyin tadını yavaş yavaş verir. Bu yüzden kartlarınızı açık oynamayın, oyunu olabildiğince uzatın. Hep bir karanlık tarafınız olsun ki onu aydınlatmak için çıldırsın.

Yay erkeği ve yemek


Bu gece yemeğinizle burçlar kuşağının en özgür ruhlu, çabuk sıkılan ve yemeğin lezzetinden çok, sizinle ilgilenecek erkeği olacak. Bu eğlenceli ve hiperaktif adamın enerjisi sizi biraz yorabilir ama sonunda tüm yorgunluğunuza değecek güzellikte bir yatak olacak, sıkın dişinizi.

Öncelikle yapmanız gerekenlerin başında bu gece için düşündüğünüz romantizm esintilerini tümüyle ortadan kaldırmak gelmeli. Yay ayrıntıların uzağında, sonuç odaklı ve hızlı hareket eden bir burçtur. Sizin mum ışıklı, tütsülü, uçan halıların üstünde Hindistan’dan taze gelmiş otantik sofranız, onu kuvvetle muhtemel boğacaktır. Detaylar, süsler, işli servisler, şangırtılı tabaklar, kıpkıplı çımçımlı sofralar, bu tarzdaki evler ve kadınlar hiçbir Yay erkeğine göre değildir. Hani İngilizler derler ya ‘smart and cute’. İşte öyle olun.

Bu sadelik, onun yemek tercihlerinde de sürer. Boğazına düşkün bu erkek daha düz, yapımı ve yemesi kolay yemeklerden hoşlanır. Tıpkı sevdiği kadınlar gibi. Çevrenizdeki Yay erkeklerinin beraber oldukları kadınlara bakın. Nerede yormayan ve az konuşan birkaç kadın varsa, orada Yay erkeği olduğunu bir kez daha göreceksiniz.

Çıkıntılık yapmayan, sorun çıkarmayan Yay erkeği, yemeklerinize muhtelemen uzun uzun yorum yapmayacaktır. Bu, yemeklerinizi beğenmediği anlamına gelmez, mesafesindendir. Zaten öyle yemek düşkünlüğü de yoktur. Yemek onun için çabuk olması gereken ve bir an önce sonucunu görmek isteyeceği bir ara zamandır. Esas zamanı tabi ki yatağa saklayacaktır.



Oğlak erkeği ve yemek


Ding dong. Kapınız çalıyor. Kapıda duvar gibi, inatçı ve hırslı bir erkek var. Hepimizde bulunan karanlık taraflar, onda çokça… Ketum, hafif gıcık ve sessiz. Kapıyı çalmaya devam ediyor. Biraz daha geç kalırsanız, yemeklerinizi en yakın kız arkadaşınızla yemek zorunda kalabilirsiniz. E artık koşup kapıyı açmanın vaktidir.


Oğlak erkeği girilmesi ve fethedilmesi zor bir kale gibidir. Bir kere, ağızlarından laf alınmaz. O yüzden gecenin başında diyaloglarınız sınırlı, minik minik ve biraz neşesiz olabilir. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru yemeklerinizin lezzeti, seksepaliteniz ve misafirperverliğiniz onun düğmelerinin tek tek açılmasına yol açacaktır. Düğmeler tamamen açıldığında hiç de ilk tanıştığınız gibi olmayan bir gizli komikle karşılaşabilirsiniz. O, sonradan açılan kabak çiçeği gibi başlangıçta vermediği sırları ve serleri, gecenin sonunda öyle bir dağıtır ki…

Yemek konusunda zevksiz ve gustosuz erkeklerin başında gelirler. Her türlü omlet, karışık mega boy sandviç, makarna, kızartma onlar için oldukça uygundur. Belki bu gece yapacağınız o sofistike yemekleri ilginç bile bulmayabilirler. Ama etkilemeye çalıştığınız bir erkeği de ekmek arası köfteyle etkilemeniz abes kaçar. O yüzden kolları sıvayalım, yemekleri yapmaya başlayalım.



Kova erkeği ve yemek

 
Ne şahane yemekleriniz, ne baştan çıkarıcı kıyafetiniz. Ne mükemmel şarabınız, ne göz kamaştıran servisiniz…Hiçbiri, hiçbiri…Üzgünüz ama bu gecenin en büyük sürprizi, tartışmasız Kova erkeğidir. Kova erkeği başlı başına bir vakadır. Bir erkek bu kadar tuhaf ve çelişkilerle mi dolu olur ve ondan büyük sürpriz mi olur.

Maalesef bu gece Kova’nızın anlattıkları daldan budaktan, dereden tepeden olacak ama çok da takmayın. Siz sadece onun o ilginç zihnini ve midesini, leziz yemek ve diyaloglarınızla doldurmaya bakın. Sonra da sıra dışı yatağının tadını çıkarmaya…

Yönetici gezegeni Uranüs’ün etkisiyle Kova, anormaliteler burcu olarak karşımıza çıkar. Kova erkeği tuhaf lezzetlere, kendi tuhaflığı kadar düşkündür. Bu konuda diğer bir hava grubu olan kardeş burcu İkizlerle yarışır. Ama bir farkla; Kova erkeği tutucu, İkizler erkeği esnektir. Demek ki bu gece Kova erkeğinize tuhaf olduğu kadar geleneksel yapıdan kopmayan yemekler yapmalısınız.

Kova erkeği diğer hava burcu erkekleri gibi abur cubura düşkündür. Ama tabağından pilavı da eksik olsun istemez. Onun için eksantrik yemekler pişirmek keyiflidir ama tepkisini ölçmek ordinaryusluk başarı ister. Bir uçtan öte uca savrulup duran damak tadıyla Kova, bu kitap yazarlarını hayli zorladı.


Bu gece yapmanız gereken en önemli şey, yemeğin lezzetini tutturmaktan öte, bu adama karşı zor olmak ve karşısında sıkı durmanızdır. Sizin kolay lokma olmadığınızı hissetmeli ve uğraşmalıdır. Kova, burçların içinde özgüveni ve savaşma gücü en yüksek olan burçlardandır. O yüzden zor bulmacaları sever. Zorluğunu derecesini ise abartmayın. Yapmacık bir zorluğa da bürünmeyin. Antenleri hep açık zeki Kova erkeği bu sahtekarlığın kokusunu pişirdiğiniz emek kokusundan önce alır ve en fazla bir içkiden sonra kayıplara karışır. Maceralı ve yorucu bir geceye hazır olun. Bu zor şartları yerine getirirseniz, bakarsınız bu erkek ertesi gün de sizin için bir şeyler pişirebilir. (Pek becerikli olmasa da, elinden geleni ardına koymaz.)

 
Balık erkeği ve yemek

 
İşte denizlerin gizemli Balığı. Hiç gizem bilmese de… Gizem onun, doğansındadır. Akrep gibi bilinçle yapmaz.

Burç kitaplarının hepsinde sözleşmiş gibi yazan Balık en çok alkole, en çok uyuşturucuya düşkün burçtur safsatalarına da kanmayın. Balık melankoliktir, içine kapanıktır, pasiftir. Ama kendini asla öyle durgun göl suyu gibi salmaz. Elinde içki kadehleriyle malikanenin kah orasında kah burasında gezinmez. O sadece tadını sevdiği için içer. Bağımlılıktan değil. (özellikle, şekerli içkileri sever. Viski ikram ederseniz, sabaha solan çiçeğinizden biz sorumlu değiliz.)

Balık erkeği, karnı ve iştahı doymazların başında gelir. Küçük bir test için etrafınıza bakın, hiç kuru bir Balık erkeği gördünüz mü? (Biz ince bir Balık kadını da görmedik.) Balık ne kadar yem atsanız, o kadar yiyen lapiska misali oldukça iştahlıdır. Onun bu iştahından söz ettiğinizde bunu hemen tat alma duygusuna, gurmeliğine falan bağlar ama aldanmayın. Oresmen oburdur ve neyin neyle hangi saatte yenilebileceğini de bilmez. Güzel bir yemek ve kadın gördüğünde gözü döner. Öyle olmadığını her fırsatta dile getirmeye çalışır ama nafile. Hal böyleyken abur cubura da en düşkün erkeklerin bu burca mensup olmaları, şaşırtıcı değildir. Her tür kek, börek türü kalori küpü yemeğe bayılır. Her lokmada derin bir vicdan azabıyla dolar, yediklerinin hepsinin belinde bir can simidine dönüşeceğini bilir ama yemekten kendini alıkoyamaz.

Tatlıyı servis ederken Balık’ınızın gözlerinin içine dikkatle bakın. Derinlerde bir yerde, tatlı servisiyle yemeğin sonlandığını anlayıp üzgün gözlerle size bakmaya başlayacaktır. Bu burcun mensubu erkeklerin sizin Bay Doğru’nuz olduğuna inanıyorsanız nerede avlanacağınızı anlamışsınızdır. (Her davetin açık büfe masalarının etrafında.)

Balık, süslü yemeklere düşkünlüğüyle de tanınır. O yüzden ne yapın edin mönünüzü sofistike tutun. Ne kadar adını bilmediği, otantik, egzotik, eksantrik isim varsa Balık erkeğine kasnaklayabilirsiniz. Hepsinin süper uydurma isimler olduğunu bal gibi bilir, ama bozuntuya vermez. Çünkü Balık, kendini kandırmaya bayılır. Belki de bu, onun hayatla oyunu falandır. O tuhaftır, karmaşıktır, sarmal sarmaldır. Boşverin. Niyedir, niçindir, neden böyledir kısımlarını konunun uzmanları Hakan Kırkoğlu’ndan ya da Susan Miller’den okuyabilirsiniz.

Bu gece yemek boyunca yapmamanız gereken en önemli şey, sevgili Balığınız’ın kilosundan, göbeğinden söz etmemektir. Süper alıngandır ve yaptığınızı da asla yanınıza bırakmaz. Sizi çok daha üzen bir cevabı, geç de olsa yapıştırıverir. (Asla kıvrak olmadıklarından jetonları geç düşer.) ona mutlu, huzurlu, pozitif ve romantik şeylerden söz edin. Balık öyle kurmaca pamuk diyaloglara kendi koyverir. Bu onun için en güçlü afrodizyak olacaktır. Size de sofrada fok, yatakta köpekbalığına dönüşen balığınızın tadını çıkarmak kalır.






Yemek Tahrikleri
Bener Ömür Yılmazer - Emre Saraçoğlu
Kelime Yayınları




Bilgiler bu kitaptan alıntıdır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails