24 Aralık 2009

Kolay Çikolata Mus





Hazırlama süresi : 30 dk

Soğutma süresi : 12 saat

Zorluk seviyesi : 1


Malzemeler :  (6 kişilik)

350 gr bitter çikolata

6 adet akları ve sarıları ayrılmış yumurta

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Beyaz çikolata bukleleri (süslemek için)


Hazırlanışı :

* Çikolatayı benmari usulü eritin ve kenarda bekletin.

* Yumurta sarılarını pudra şekeriyle geniş bir kaba alıp mikserle çırparak krema kıvamına getirin.

* Çikolatayı içine ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak ısıtın. Soğuması için kenara bırakın.

* Yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine bir spatula ile karıştırarak yedirin.

* Kremayı yoğunlaşana kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine yavaşça yedirin. (Aşağıdaki nota bir göz atın :) )

*  Hazırladığınız musu 6 servis kasesine bölüştürüp buzdolabında 12 saat bekletin.

* Kaselerin içinde veya kaseleri ters çevirip musları servis tabağına çıkararak soğuk olarak servis yapın.

Önemli not : Kitaptaki tarifte malzemelerde krema belirtilmemiş, bu ölçülere yarım paket kadar (100ml) krema kullanmanız yeterli olacaktır diye düşünüyoruz :)



** Bu tarif "Altın Kitap Çikolata" isimli kitaptan alınmıştır.




Kitabın adı : Altın Kitap Çikolata
Yayınevi : Alfa Yayınları
Çeviren : Piraye Erdoğan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails