Hazırlama süresi : 30 dk
Soğutma süresi : 12 saat
Zorluk seviyesi : 1
Malzemeler : (6 kişilik)
350 gr bitter çikolata
6 adet akları ve sarıları ayrılmış yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Beyaz çikolata bukleleri (süslemek için)
Hazırlanışı :
* Çikolatayı benmari usulü eritin ve kenarda bekletin.
* Yumurta sarılarını pudra şekeriyle geniş bir kaba alıp mikserle çırparak krema kıvamına getirin.
* Çikolatayı içine ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak ısıtın. Soğuması için kenara bırakın.
* Yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine bir spatula ile karıştırarak yedirin.
* Kremayı yoğunlaşana kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine yavaşça yedirin. (Aşağıdaki nota bir göz atın :) )
* Hazırladığınız musu 6 servis kasesine bölüştürüp buzdolabında 12 saat bekletin.
* Kaselerin içinde veya kaseleri ters çevirip musları servis tabağına çıkararak soğuk olarak servis yapın.
Önemli not : Kitaptaki tarifte malzemelerde krema belirtilmemiş, bu ölçülere yarım paket kadar (100ml) krema kullanmanız yeterli olacaktır diye düşünüyoruz :)
Fotoğraf : http://chocolate.mousse.gallery.sytes.org/
** Bu tarif "Altın Kitap Çikolata" isimli kitaptan alınmıştır.
Kitabın adı : Altın Kitap Çikolata
Yayınevi : Alfa Yayınları
Çeviren : Piraye Erdoğan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder