Gıda boyası kullanmayı tercih etmediğimden, elma tatlısı yaptığımda elmaları doğal yollarla renklendiriyorum, kuşburnu veya kuru nar çiçeği de imdadıma yetişen kırmızılar :) Hem kendi lezzetleri elmaya geçince ortaya leziz bir sonuç çıkıyor.
Yazın nar yok ama elmaların içini doldurabileceğiniz vanilyalı dondurma ve cevizle harika bir lezzet yaratabilirsiniz :)
Malzemeler : (4 kişilik)
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 adet poşet kuşburnu çayı
1 su bardağı nar tanesi
Hazırlanışı :
* Elmaları soyun ve içlerini çıkarın.
* Derin bir tencereye elmaları dizin, içlerini nar taneleri ile doldurun.
* Kalan narları daha sonra servis ederken kullanmak üzere ayırın.
* Toz şekeri elmaların üzerine dökün.
* Suyu ve poşet çayları ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Alt kısmı hafif yumuşayınca, elmaları alt üst edin.
* Dağılmadan, elmalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
* Soğuduktan sonra üzerini nar taneleri ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...
PnR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder