18 Aralık 2009

Narlı ve Kuşburnu Çaylı Elma Tatlısı


Gıda boyası kullanmayı tercih etmediğimden, elma tatlısı yaptığımda elmaları doğal yollarla renklendiriyorum, kuşburnu veya kuru nar çiçeği de imdadıma yetişen kırmızılar :) Hem kendi lezzetleri elmaya geçince ortaya leziz bir sonuç çıkıyor.

Yazın nar yok ama elmaların içini doldurabileceğiniz vanilyalı dondurma ve cevizle harika bir lezzet yaratabilirsiniz :)


Malzemeler : (4 kişilik)

4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 adet poşet kuşburnu çayı
1 su bardağı nar tanesi


Hazırlanışı :

* Elmaları soyun ve içlerini çıkarın.

* Derin bir tencereye elmaları dizin, içlerini nar taneleri ile doldurun.

* Kalan narları daha sonra servis ederken kullanmak üzere ayırın.

* Toz şekeri elmaların üzerine dökün.

* Suyu ve poşet çayları ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Alt kısmı hafif yumuşayınca, elmaları alt üst edin.

* Dağılmadan, elmalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

* Soğuduktan sonra üzerini nar taneleri ile süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun...


   PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails