22 Aralık 2009

Yılbaşı Kurabiyeleri





Malzemeler : (8 kişilik)

1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) (Margarin ve tereyağını yarı yarıya ölçüde de kullanabilirsiniz)

1 su bardağı toz şeker

1 yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı tarçın

2 tatlı kaşığı mahlep

Yarım su bardağı çekilmiş fındık (dilerseniz fındıksız da hazırlayabilirsiniz)

Un


Hazırlanışı :

Margarin/tereyağını derin bir kaba koyun. Toz şekeri ekleyip, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip karıştırın. Tarçını, mahlepi ve çekilmiş fındıkları ekleyip, karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş un ekleyip, yoğurun. Hamur toparlanıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek , yoğurmaya devam edin. Kurabiye hamuru kıvamını bulunca tezgaha alın ve elinizle hafifçe bastırarak hamuru yassıltın. Tezgahı hafifçe unlayın. Daha sonra merdane ile hamuru 1-1,5 cm kalınlığına gelene kadar açın. Çam ağacı şeklindeki kurabiye kalıplarıyla hamuru kesin ve kurabiyeleri yağladığınız tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.






Sevgisini özellikle kurabiye pişirerek göstermeyi seven biriyseniz eğer,
bu kurabiyeler sevdiklerinizin yüzünü güldüreceği gibi, yeni yıla tatlı başlamaları için de şirin bir yol...

Şeffaf bir ambalaja yerleştireceğiniz birkaç kurabiye ve üzerine ekleyeceğiniz
küçük bir not kimi mutlu etmez ki?





Mutlu yıllar :)
 
 

2 yorum:

  1. pinarcim, kurabiyeden çamlar nefis gorunuyorlar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz tatlım! Görünüşü kadar lezzeti de harika, bir tepsi kurabiyeden kırıntılar kaldı geriye... :) Mutlaka denemelisin :*

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails