Malzemeler : (4 kişilik)
5 adet orta boy patates
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1-2 adet çarliston biber (ince ince doğranmış)
1 orta boy beyaz soğan (küçük ve ince ince doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu (Dilerseniz nar ekşisi de kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kekik
1,5 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı sumak
1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Patatesleri haşlayın.
Haşlandıktan sonra küp küp doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
Kıyılmış soğanları bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı sumakla elinizle hafifçe ezin.
Biberleri, sumaklı soğanları ve maydanozları ekleyin.
Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları bir kasede karıştırın ve patateslerin üzerine ilave edin.
Bir kaşık yardımıyla patatesleri ezmeden karıştırın.
Üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
PnR
Haşlandıktan sonra küp küp doğrayın ve derin bir karıştırma kabına alın.
Kıyılmış soğanları bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı sumakla elinizle hafifçe ezin.
Biberleri, sumaklı soğanları ve maydanozları ekleyin.
Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları bir kasede karıştırın ve patateslerin üzerine ilave edin.
Bir kaşık yardımıyla patatesleri ezmeden karıştırın.
Üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
PnR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder