25 Aralık 2009

Çikolata Parçacıklı Kurabiye







Hazırlama süresi : 20 dk

Pişirme süresi : 10 dk

Zorluk seviyesi : 1


Malzemeler : (50 adet)

525 gr un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karbonat

400 gr yumuşatılmış tereyağı

600 gr esmer şeker

200 gr toz şeker

4 adet yumurta

2 tatlı kaşığı vanilya

250 gr bitter veya sütlü damla çikolata


Hazırlanışı :

* Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.

* 3 adet fırın tepsisini yağlayın.

* Un, karbonat ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.

* Şekerleri ve tereyağını bir kaba alıp, krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.

* Yumurtaları birer birer ekleyerek karıştırın.

* Mikserin hızını düşürüp vanilyayı ile diğer unlu kuru malzemeyi karışımın içine yedirin.

* Çikolatayı ekleyip yoğurun.

* Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak 7'şer cm arayla fırın tepsisine yerleştirin.

* Fırına verin ve kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar 10-12 dk pişirin. Tepsiyi fırından alıp 5 dk bekletin. Daha sonra kurabiyeleri tepsilerden alıp tamamen soğuyana kadar bekletin.


** Bu tarifte verilen malzeme ile 5 adet iri ve yassı kurabiye yapabilirsiniz. Tepsiye yerleştirirken aralarında yeterince boşluk bırakmaya özen gösterin, böylece pişerken birbirlerine yapışmalarını önlemiş olursunuz.








Bu tarif "Altın Kitap Çikolata" isimli kitaptan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails