13 Aralık 2009

Tarçınlı Kurabiye



Tatlıyla, kurabiyeyle arası pek iyi olmayan Bahar'ın bile mutlu mutlu yediği bir kurabiye bu :) Tarçın tadı ve kokusunu seviyorsanız eğer bu kurabiye vazgeçilmezlerinizden biri olacak...





Malzemeler : (8 kişilik)

250 gr margarin veya tereyağı (oda sıc.da bekletilmiş) (Yarı yarıya ölçüde de kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tarçın
1,5 su bardağı su bardağı pudra şekeri
Un


Hazırlanışı :

Tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alın ve kaşıkla krema gibi bir kıvam alana kadar karıştırın.

Tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip, hamur toparlanıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

İster yuvarlak şekil verin, ister hamuru tezgahın üzerinde rulo şekilde yuvarlayıp, verev kesin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun...


   PnR

2 yorum:

  1. kac dakika pisecek yazmiyo :-(
    bide kafam karisdi... 1 bucuk su bardagi su un felan...

    YanıtlaSil
  2. Ortalama 40 dakikada pişecek. Un aldığı kadar olacak. Kafanızın karışmasına gerek yok. 1.5 su bardağı da pudra şekeri ölçüsü.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails