Bu tarifte yağ, yoğurt, süt yok! Krema ile hazırladığım bu tuzlu kek tarifi çay saatlerinize lezzet katacak... Dilerseniz muffin kalıplarına döküp pişirmeniz de mümkün, keyif sizin :)
Malzemeler : (8 kişilik)
2 yumurta
1 kutu krema (200 ml)
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 su bardağı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve dereotu karışımı
İsteğe göre kıyılmış taze baharat (nane,reyhan..)
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un ( Kek hamurunun kıvamı boza gibi akışkan olmalıdır )
Hazırlanışı :
Yumurtaları derin kaba kırıp, mikser ile çırpın.
Kremayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Daha sonra peynir, zeytin, maydanoz/dereotu, tuz ve kuru baharatların tamamını ilave edip, mikserle hafifçe karıştırın.
En son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
Yağladığınız kalıba karışımı dökün.
Üzerini çörekotu veya susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
Afiyet olsun...
PnR
Kremayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Daha sonra peynir, zeytin, maydanoz/dereotu, tuz ve kuru baharatların tamamını ilave edip, mikserle hafifçe karıştırın.
En son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
Yağladığınız kalıba karışımı dökün.
Üzerini çörekotu veya susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
Afiyet olsun...
PnR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder