1 Aralık 2009

Yemek Kokulu Filmler...


          




No Reservations / Aşk Tarifi

Tür : Romantik / Dram

Gösterim Tarihi : 7 Eylül 2007

Yönetmen : Scott Hicks

Senaryo : Carol Fuchs , Sandra Nettelbeck

Görüntü Yönetmeni : Stuart Dryburgh

Müzik : Philip Glass

Yapım : 2007, ABD , 105 dk.

Oyuncular : Catherine Zeta-Jones (Kate Armstrong) , Aaron Eckhart (Nick) , Abigail Breslin (Zoe) , Bob Balaban , Jenny Wade (Leah) , Brían F. O'Byrne (Sean) , Patricia Clarkson (Paula) , Lily Rabe (Bernadette)

Manhattan'daki bir restoranın baş aşçısı olan Kate Armstrong, işinde oldukça başarılı ve disiplinli bir kadındır. İş hayatındaki disiplinini özel hayatına da uygulayan Kate, yaşamını sanki restoranı yönetir gibi yönetmektedir.

Mükemmeliyetçi tavrı ile tatlı sert bir şekilde etrafındaki insanları ürküten Kate'in düzeni, yaşamını giren iki farklı insan nedeni ile sarsılacaktır. Restoranda aşçı olarak işe başlayan Nick, Kate'in aksine mutfakta çalışırken daha hareketli ve neşeli olmayı seven bir insandır. Yemek yaparken opera dinlemekten, iş arkadaşlarına takılmaya kadar son derece hareketli ve esnek bir yapısı vardır.

Kate'in sarsılmaz disiplini ile çatışan bu durum, kısa bir süre önce beklenmedik bir şekilde hayatına giren yeğeni Zoe olmasa, Kate için başa çıkması hiç de zor olmayan bir durumdur. Hem evdeki hem de işteki düzeni bozulan Kate, bir yandan da Nick'e hissetmeye başladığı duygularla da boğuşmak zorundadır.

Catherine Zeta-Jones ve Aaron Eckhart'la birlikte rol alan Küçük Gün Işığım filminin yıldızı Abigail Breslin'le de zenginleşen film, keyifli bir seyirlik vaad ediyor.







Chocolat / Çikolata


Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 16 Mart 2001

Yönetmen : Lasse Hallström

Senaryo : Robert Nelson Jacobs , Joanne Harris (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Roger Pratt

Müzik : Rachel Portman , Gabriel Yared

Yapım : 2000, İngiltere / ABD , 121 dk.

Oyuncular : Juliette Binoche , Lena Olin , Johnny Depp , Alfred Molina , Carrie-Anne Moss , Peter Stormare

"Bir kez tadını aldın mı, gerisi gelir..."

Küçük bir Fransız köyündeki gündelik yaşam, yeni taşınan gizemli bir genç kadın ve kızı sayesinde bir anda değişiverir. Oldukça kasvetli ve birbirinin aynı günler geçiren kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. Zevkin, eğlencenin, neşenin ve en önemlisi çikolatanın olduğu bir hayattır bu.

Fakat kasabadaki bu değişimden memnun olmayan insanlar da vardır. Bunların en başında, ahlak bekçiliği yaparak kasabada dilediği gibi bir ortam yaratan belediye başkanı gelmektedir. Ama birbirinden lezzetli çikolataların karşısında durmak, o kadar da kolay değildir.

Juliette Binoche'un duru oyunculuğu ve güzelliği ile etkisini hissettirdiği film, Judi Dench, Alfred Molina ve Johnny Depp gibi birbirinden güçlü isimleri de kadrosunda barındırıyor.

Yunan yönetmen Tassos Boulmetis’in yönettiği “A Touch of Spice”, çocukluğu İstanbul’da geçmiş Yunan astrofizikçi Fannis’in, yemeklerden yola çıkarak kendisine hayat dersleri veren dedesi için yıllar sonra bu şehre dönüşünü konu alıyor…

Harika bir aşçı adayı olarak yetiştirilen Yannis, bu meziyetini yıllar boyunca etrafındakilerin yaşamlarını tatlandırmak için kullanmıştır. 35 yıl aradan sonra dedesi ve ilk aşkını tekrar görmek için Athina’dan yola çıkıp doğduğu şehre geri döndüğünde, bunca yıl boyunca kendi yaşamının tuzunu biberini biraz ihmal ettiğinin farkına varacaktır…







Politiki kouzina ( A Touch of Spice )

Tür : Dram

Yönetmen : Tassos Boulmetis


Senaryo : Tassos Boulmetis


Görüntü Yönetmeni : Takis Zervoulakos


Müzik : Evanthia Reboutsika


Yapım : 2003, Yunanistan / Türkiye , 108 dk.


Oyuncular : Georges Corraface (Fanis Iakovides) , Ieroklis Michaelidis (Savas Iakovides) , Renia Louizidou (Soultana Iakovidou) , Stelios Mainas (Aimilios Amca) , Tamer Karadağlı (Mustafa) , Tassos Bandis (Vassilis Dede) , Markos Osse (Küçük Fanis) , Başak Köklükaya (Saime)

Yunan yönetmen Tassos Boulmetis’in yönettiği “A Touch of Spice”, çocukluğu İstanbul’da geçmiş Yunan astrofizikçi Fannis’in, yemeklerden yola çıkarak kendisine hayat dersleri veren dedesi için yıllar sonra bu şehre dönüşünü konu alıyor.

Harika bir aşçı adayı olarak yetiştirilen Yannis, bu meziyetini yıllar boyunca etrafındakilerin yaşamlarını tatlandırmak için kullanmıştır. 35 yıl aradan sonra dedesi ve ilk aşkını tekrar görmek için Athina’dan yola çıkıp doğduğu şehre geri döndüğünde, bunca yıl boyunca kendi yaşamının tuzunu biberini biraz ihmal ettiğinin farkına varacaktır.





Issız Adam

Tür : Romantik

Gösterim Tarihi : 7 Kasım 2008

Yönetmen : Çağan Irmak

Senaryo : Çağan Irmak

Yapım : 2008, Türkiye , 113 dk.

Oyuncular : Cemal Hünal , Melis Birkan , Yıldız Kültür , Şerif Bozkurt , Gözde Kansu , Aslı Aybars , Goncagül Sunar

Birbirlerine zıt hayatlar sürdüren Alper ve Ada, bir kitapçıda karşılaşırlar. 30'larında, kendi restoranının aşçısı olan Alper lüks bir düzen içinde gününü gün ettiği bir hayat sürmektedir. Hayatını çocuk kostümleri tasarlayıp dikerek devam ettiren 20'li yaşlarındaki Ada'ysa mütevazı bir hayat sürer.

Sadece çapkınlık alışkanlığıyla karşılaştıkları kitapçıdan Ada'yı iş yerine kadar takip eden Alper, Ada'nın kitapçıda aradığı kitabı ona hediye eder. Bir ilişkiyi başlatan bu tanışmanın sonrasında kendini aşka kaptıran Ada'ya karşılık Alper, daha önceden sürdürdüğü modern hayatın içinde ona yer açmaya çalışırken boğuluyordur da.

Mustafa Hakkında Herşey , Babam ve Oğlum gibi filmlerle büyük başarılara imza atan Çağan Irmak, son projesi Issız Adam'da modern hayatların kişileri yalnızlığa sürüklediğinin hikayesini yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşkla taçlandırıyor.






Ratatuille / Ratatuy

Tür : Komedi / Animasyon

Gösterim Tarihi : 24 Ağustos 2007

Yönetmen : Brad Bird Jan Pinkava

Senaryo : Brad Bird , Jan Pinkava

Müzik : Michael Giacchino

Yapım : 2007, ABD , 110 dk.

Seslendirenler : Patton Oswalt (Remy) , Brian Dennehy , Janeane Garofalo , Brad Garrett (Auguste Gusteau) , Ian Holm , Ashley O'Connor , Adam Scott

Ağız tadına son derece düşkün ve iyi yemekten çok iyi anlayan minik fare Remy'nin en büyük hayali aşçı olabilmektir. Bir gün bir kaza eseri, şehrin en iyi aşçısının hizmet verdiği ve en önde gelen müşterileri ünlü yemek eleştirmenleri olan çok ünlü bir lokantanın kanalizasyon çukuruna düşer.

Hayallerindeki gibi büyük ve envai çeşit lezzetli malzeme ile dolu bir mutfaktadır. Yemek yapmaya olan tutkusunu gösterebileceği bir fırsat yakalayan minik Remy için hayallerindeki bu yerde olsa bile hayat hiç de kolay olmayacaktır. Ne de olsa o bir faredir ve insanlar fare görmekten, hele de mutfakta görmekten hiç hoşlanmamaktadırlar.

Kayıp Balık Nemo, İnanılmaz Aile ve Arabalar gibi çok başarılı animasyon projelerine imza atan Pixar, şimdi de son derece sevimli bir farenin mutfak maceralarını beyazperdeye getiriyor.

- http://beyazperde.mynet.com/ dan alıntı -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails