25 Nisan 2010

Tarhana Çorbası

Yöresel bir çorba tarifi...




Malzemeler : (4 kişilik)

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet çarliston biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
Kurutulmuş tarhana
Kuru nane
Sıcak su
Tuz
Pulbiber


Hazırlanışı :

Derin bir tencereye sıvı yağı koyun. İyice kızdıktan sonra küçük küçük doğradığınız çarliston biberleri ekleyip, kavurun.

Biberler yumuşayınca domates salçasını ekleyip, kavurmaya devam edin.

Daha sonra sıcak suyu ekleyip, kaynamasını bekleyin.

Kaynadıktan sonra tuzunu koyun ve kurutulmuş tarhanayı elinizle yavaşça dökün ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Yaklaşık 10-15 dk kadar orta ateşte kaynatın.

Çorbayı ateşten alıp, kuru naneyi ve isteğinize bağlı olarak pulbiberi ekleyin.

*** Bu çorbayı kıyma ile de hazırlayabilirsiniz. Tarifteki gibi, biberler yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip, iyice kavrulduktan sonra salçasını ve yarım çay kaşığı kadar karabiberini ekleyip, aynı şekilde diğer işlemleri uygulayın.

Afiyet olsun :)



PnR

5 yorum:

  1. hem çok lezzetli hemde şifaa deposu.
    ben çorbayı yaparken biriki diş sarımsak ekliyorum.
    kısmet olursa bu yaz tarhanamı kendim yapmak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim,oğlumda çok seviyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. cok severim :) evet pinarcim, sarimsak acayip degistiriyor lezzetini... sarimsagi ezip corbaya ilave ettikten sonra biraz daha ocakta kalip kaynasin :)

    (anneannemden)
    bir de pisirmeden birkac saat once istediginiz miktarda kuru tarhanayi soguk suyla islatirsaniz daha az miktarla daha yogun bir kivam elde edebiliyorsunuz...

    YanıtlaSil
  3. yemek yapalım, sarmısak koyulabilir tabii isteğe göre. yapılışı zahmetli ama bu lezzet için değer, şimdiden ellerine sağlık :) sevgiler...

    meralcim, annem de koyar sarmısak ama ben bu haliyle seviyorum tarhana çorbasını :) isteyen ilave edebilir. Pişirme şekli değişiyor yöreye göre, bir denemeli anneannenin tavsiyesini de :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails