İşin içine iskender, adana, urfa girdi mi akan sular durur bu dedektiflerde. Özellikle et tükettikçe mutlu olan Bhr, İstanbul'da hangi kebapçıda ne yenmeli konusunda danışmanlık verebilecek alt yapıya sahiptir. Bu konuda Bhr kadar "guru" olmasam da kebaplarına doyamadığım ve yıllardır müdavimi olduğum mekanlar var. Her biri yaklaşık 30-40 yıldır Florya'da hizmet veren ve birer marka olan bu "et lokantaları"na şöyle bir göz atalım...
Kosova Et Lokantası
1970 yılında Karaköy'de açılan mekan, 1978'de Florya sahiline taşınmış. Kosova'nın lezzetlerinden mahrum kalmak istemiyorsanız eğer bu yolu göze almalısınız zira mekanın şubesi yok. Bana sorarsanız onca kilometre yol gittiğinize de değer, çünkü gürültüden uzak, ağaçlar içerisinde, kuş cıvıltıltıları ve deniz manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebileceğiniz bir mekan burası. Gelelim etlerinin lezzet sırrına... Dağlarda kekikle beslenen hayvanların etleri Trakya'dan özel olarak getirtiliyor. Kuyu Kebabı, Yoğurtlu Kebap ve Spesiyal Kosova Kebabı mekanın mutlaka tadılması gereken lezzetleri arasında. (0212) 663 84 85
Uludağ Et Lokantası
1956'da Ankara'da hizmete giren dört masalı bir lokantayken, kısa sürede halkın beğenisini kazanan Uludağ, 1985'te Florya'da açılan ikinci şubesiyle İstanbullularla buluştu. Mekanda manzara, temiz hava ve lezzetli yemekler ile mideniz ve damağınız kelimenin tam anlamıyla bayram ediyor. Servisi de hızlı ve kaliteli. Uludağ Et Lokantası'nın spesiyalleri ise Uludağ Köfte, Kaşarlı Bonfile, Kaşarlı Köfte ve Uludağ Kebabı...(0212) 624 95 90
Emmim Restaurant
İlk olarak 1966 yılında Beyoğlu'da açtıkları büfe ile sektöre giren Emmim Restaurantları'nın Gaziantep'te bir, İstanbul'da Florya, Etiler ve Suadiye'de olmak üzere toplam dört şubesi var. Mekanın favorim olan Florya'daki şubesi Kosova Et Lokantası'nın yanında. Kısacası temiz hava, deniz manzarası ve gürültüsüz ortam keyfi burada da mevcut. Beyti ve İskender Kebap, Emmim'in menüsündeki favorilerim. (0212) 662 12 50
Beyti
1945 yılından beri Florya'da hizmet veren Beyti, kaliteli hizmeti sayesinde dünya çapında da tanınan ve gastronomi alanında birçok ödülü bulunan bir mekan... Şubesi olmayan mekanda özel olarak hazırlanan etlere lezzet katan iki aşama var : etlerin ağızda lokum gibi dağılmasını sağlayan "marinasyon" ve tabii ki pişirilmede kullanılan "kömür ateşi"... Beyti Kebap, Yoğurtlu Kebap ve Fırında Kuzu Kol, Beyti'nin en popüler lezzetleri... (0212) 663 29 90
PnR
Bloğunu yeni keşfettim. Süpermiş. Hele de benim gibi farklı lezzetler keşfetmeyi seven biri için..
YanıtlaSil90'li lillarin sonundan 2005'e kadar her hafta sonu ya yesilkoy'de balikci kaptan, ya da balik mevsimi gecmisse uludag'a giderdik... nasil ozluyorum anne babayi pinarcim, simdi telefonlarda "bizde babanla sizin icin kadeh kaldirdik kizim" dediklerinde icim eriyor...
YanıtlaSilNevbahar, öncelikle hoşgeldin :)farklı lezzetler keşfetmeyi seven biri için doğru bir yerde olduğunu söyleyebiliriz, umarız takip etmekten keyfi alırsın :) Sevgiler...
YanıtlaSilMeral,kuzum, özlem zor, haklısın...ama seslerini duymak bile çok şeydir çoğu zaman, iyi ki varlar... :*
YanıtlaSil