24 Nisan 2010

Puf Böreği


Yağda kızarıp da hiç ama hiç yağ çekmeyen, puf puf kabarık ve incecik bir börek bu. Dilerseniz kıymalı, patatesli ya da peynirli iç koyarak da hazırlayabilirsiniz ama bizimkiler haftasonu kahvaltılarında sade olanını yemekten mutlu oluyorlar :) Dilediğiniz gibi şekil vermekte de özgürsünüz, ister yuvarlak, ister kare, dikdörtgen...Bu hamuru hazırlayıp o anda kızartınca da çoook lezzetli oluyor ama imkan varsa geceden yoğurup, buzdolabına koyarsanız ertesi sabah mayalanmış gibi yumuşacık bir hamur ve çok daha kabarık börekler sizleri bekliyor olacak :)





Puf Böreği

Malzemeler : 6 kişilik

2 yumurta
3 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su (küçük çay bardağı)
Aldığı kadar un


Hazırlanışı :

Unu derin bir kaba koyun.

Ortasını açıp bütün malzemeleri koyun ve malzemeleri karıştırarak yoğurmaya başlayın.

Hamur toparlanıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ederek yoğurun.

Bekletecekseniz streç filme sarıp buzdolabına koyun.

Böreği hazırlayacağınız zaman hamuru ikiye bölün.

Hafifçe unladığınız tezgaha hamurun yarısını koyun ve merdaneyle yarım cm kalınlığına gelene kadar açın.

Bir bardağın ağız kısmıyla veya bıçakla dilediğiniz gibi kesin, kızgın ve bol yağda kızartın.

Sıcakken servis yapın.

Afiyet Olsun...



PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails