Hafif mi hafif, lezzetli mi lezzetli bir tatlı... Hazırlanması da çooook pratik... Servis yaparken bir parça vanilyalı dondurma da tatlıya eşlik ederse, fazla söze gerek yok demektir :)
Mutfağa koşanlara şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler : (8 kişilik)
1 litre süt
2 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı toz şeker (karamel için)
1 su bardağı su
Çekilmiş ceviz içi veya hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı :
Un, toz şeker ve sütü derin bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın.
Tereyağını ekleyip, mikserle 2 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.
Karamel için toz şekeri teflon bir tavaya koyup, orta ateşte karamel rengi alana kadar şekeri yakın.
Rengi karamele dönüp, kararmadan içine soğuk suyu ilave edip, karıştırın.
Büyük boy bir borcamı su ile hafifçe ıslatın.
Muhallebinin yarısını borcama dökün .
Arasına hazırlamış olduğunuz karamel sosuna etimekleri batırıp, yumuşadıktan sonra muhallebinin üzerine tek tek dizin.
Üzerine muhallebinin kalanını döküp, bir kaşık ile düzleştirin.
Üzerini ceviz içi veya hindistancevizi rendesi ile süsleyin.
Soğuyana kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Dilimledikten sonra soğukken servis yapın.
Servis Önerisi : Dilerseniz tatlıyı küçük kaselere veya kuplara hazırlayıp, o şekilde de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
PnR
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
[Hadis (İbn-i Mace)]
Çok teşekkürler
YanıtlaSil