16 Nisan 2010

Balkon


Geçtiğimiz Cuma akşamı Bhr ile birlikte Beyoğlu'nda yürüyüp, akşam yemeği için ne yesek diye bakınırken, bir de baktık ki Asmalımescit'e kadar inmişiz... Salata mı pizza mı et-tavuk mu yesek derken, Balkon'un deniz mahsullü pizzasının kokusunu aldım, (hayal gücünüzü kullanın :) ) Balkon Asmalımescit'in en sevdiğimiz mekanlarından biri. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği, içki, müzik... Kısacası günün her saatinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekan.

Gelelim Balkon'un deniz mahsullü pizzasına... Şefin hamuru havada çevirerek şov eşliğinde hazırladığı incecik gevrek hamur ve üzerinde domates sos, kalamar, ahtapot, karides, mozarella, siyah zeytin ve -özel isteğim üzerine- pizzanın üzerini kaplayan taze roka yaprakları... Göze, mideye hitab eden bir lezzet bombardımanı... Tüm bu malzemelerin bir arada olması kulağa dahi hoş gelmiyor mu???

Ama Cuma günü ansızın kokusunu burnumda hissettiğim için bize soluğu Balkon'da aldıran bu lezzetle yeni menüde karşılaşamadık :( Mutlaka eklenmeli yine menüye, deniz mahsulü seven Balkon müdavimleri bu lezzetten mahrum bırakılmamalı! Dana etli ve mantarlı pizzayı deneme fırsatı bulduk bu bahaneyle aslında, o da çook lezzetliydi... Mozarellalı salata da pizzayla pek bi uyumluydu.





P.S : Bhr, en kısa zamanda tekrarlamalı bu pizza-salata ikilisi ve bira keyfini :)


Balkon'un eşsiz Haliç manzarası...





PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails