7 Nisan 2010

Elmalı Krep


Tatlı krizine birebir, pratik bir lezzet şöleni... Mis gibi tarçın, elma ve incecik bir krep...

Ağızda  dağılan bu lezzete kim hayır diyebilir ki?




Malzemeler (4 kişilik) :

Krep hamuru :

2 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı un

Elmalı harç :

4 adet elma
Çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için ceviz ve pudra şekeri


Hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde ince ince dilimleyin veya rendeleyin.
 
İçine şekeri, cevizi ve tarçını ilave edip, rendelediyseniz suyunu çekene kadar, dilimlediyseniz karamelize olup, yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
 
Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Krep hamuru için yumurta, şeker ve tuzu köpürene kadar çırpın.
 
Sütü ve unu ilave edip, tel çırpıcı veya çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 
Boza kıvamına gelen krep hamurunu, orta ateşte ısınmış olan teflon tavaya bir miktar döküp, bir kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde ince bir tabaka oluşturana kadar yayın.
 
Krepin altı piştikten sonra, çevirerek üst tarafını da pişirin.
 
Tüm krep hamuru için aynı işlemi uygulayın.
 
Pişen kreplerin içine elmalı harçtan koyun, rulo yapın veya bohça gibi katlayın.
 
Daha sonra üzerini pudra şekeri veya çikolatala sos ile süsleyin. Dilerseniz vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun...
 
 
PnR

4 yorum:

Related Posts with Thumbnails