13 Mart 2010

Yeni Yeni



İtalya’nın ünlü peyniri GorgonzolaTürkiye’de! 



İtalyanların dünyaca ünlü peyniri gorgonzola, IGOR kalitesi ile artık Türkiye’de! Enfes lezzeti ve mavi damarlı farklı yapısı ile geleneksel İtalyan Gorgonzola peynirini, tüm dünyada önde gelen üreticilerinden IGOR, Türk tüketicisi ile buluşturuyor. Gorgonzola peynirinin geleneksel tadını en son teknolojiyi kullanarak sunan IGOR, 1935’ten bu yana lezzetinden ödün vermeden üretime devam ediyor.

Tüm dünyaya lezzetini kanıtlayan IGOR Gorgonzola peyniri farklı yapısı ve benzersiz tadı ile ön plana çıkıyor. Kendine özgü kokusunu bekletildiği mahzenlerden alıyor. İçinde yeşilimsi küfler oluşan gorgonzola, kremalı, lezzetli, biberli, hafif bir peynir olması ile tanınıyor. Üretim tekniğine bağlı üstün kalitesi sayesinde yıl boyunca tazeliğini koruyor. Bu leziz peynir şimdi IGOR markasının güvencesi ile Türkiye’ye geliyor.

IGOR Gorgonzola peynirini yemekte ya da hafif içkilerin yanında veya salata soslarında kullanabilirsiniz. Tek başına zaten muhteşem bir lezzete sahip bu özel peyniri aperatif olarak küçük küpler halinde servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz rokfor gibi karışık salatalara katabilir veya en lezzetli kanepeleri hazırlamak için kullanabilirsiniz. IGOR Gorgonzola peynirini yemek ve tatlılarınıza bambaşka bir tat katması için de değerlendirebilirsiniz. Özellikle sufle ve cheesecake’leriniz için mutlaka denemelisiniz…

Siz de lezzet kapılarınızı IGOR Gorgonzola peyniri için açın! Modern teknoloji ile ev yapımı tadını veren IGOR farkını Gorgonzola peynirinin muhteşem lezzeti ile yaşayın.


 

İsviçre’nin gurmeleri Türkiye’de! 

Emmi Emmental ve Gravyer Peynirler



Avrupa’nın lider süt ürünleri markası Emmi, İsviçre’nin geleneksel Emmental ve Gravyer peynirlerini Türk lezzet severlerin beğenisine sunuyor. Emmi, İsviçre dağlarının doğal lezzetlerini geleneksel tarifle yapılan iki ayrı özel peynir ile sofralarımıza taşıyor.

Adını İsviçre’de Emme nehrinin geçtiği vadiden almış olan orijinal İsviçre Emmental peyniri, yumuşak tadı ve delikli yapısı ile tanınıyor. Bugün hala küçük kasabalardan günde iki defa alınan taze inek sütü ile geleneksel yöntemlerle yapılıyor. Emmi Emmental peyniri bu özel yöntemlerin sunduğu lezzet ile özenli kahvaltı sofranızın ve sandviçlerinizin spesiyali oluyor. Ayrıca makarnalarınız ve diğer yemeklerinize eklediğinizde eriyerek harika bir tat katıyor. Emmi Emmental peynirini eriterek sos olarak kullandığınız yemekler ise sek beyaz şarabınız ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

İsviçre’nin Gruyéres kasabasından adını alan Emmi Gravyer peyniri ise geleneksel sert ve sarı rengi ile ayırt ediliyor. Kendine özgü tadı ve kokusu ile kolayca eritilebiliyor. Ekmeğin üzerinde yerleştirip fırına verdiğinizde veya çorbalarınızın içine kattığınızda muhteşem bir tat veriyor. Yemeklerinizin de tadını gölgelemeden lezzet katan Emmi Gravyer peynirini tüm tariflerinizde kullanabiliyorsunuz.

Emmi Emmental ve Gravyer peynirleri ile hazırladığınız kahvaltının, sandviçlerin, föndü veya yemeklerin tadı bambaşka oluyor.



Frambuaz mart ayına damgasını vuruyor…

Her aya özel sürprizlerle tatlı tutkunlarının yüzünü güldüren Özsüt, mart ayında da frambuazın başrolde olduğu fırsatlar sunuyor.

 

Frambuazın iştah kabartan rengi ve tadına doyulmaz lezzeti mart ayına damgasını vuruyor. Özsüt’te mart ayı boyunca Frambuazlı Gateau 38 TL yerine 29,90 TL, bir dilim Frambuazlı Gateau ve bir fincan Moka Sidamo-Ethiopia Filtre Kahve 11 TL yerine 9,50 TL, bir fincan karamel aromalı filtre kahve French Caramel Cream ise 4,50 TL yerine 3,90 TL fiyatıyla tutkunlarıyla buluşuyor. Yaklaşan baharın habercisi olan ve dinçlik vermeye yardımcı olmasıyla bilinen frambuazın eşsiz lezzeti için mart ayında Özsüt’e uğramayı unutmayın!
Soğuk yüzüyle bilinen mart ayında, yaklaşan baharın habercisi olan ve vücuda dinçlik vermeye yardımcı olmasıyla bilinen frambuazın etkisi Özsüt’te kendini gösteriyor. Özel sade keki, frambuazlı kreması ve frambuaz taneleriyle lezzetine doyulmayan Frambuazlı Gateau, görünümüyle de sizi kendine çekiyor. Bu özel pastayı, özel harmanlanmış bir kahveyle tamamlamak isteyenler de Özsüt’ün mart ayına özel sürprizlerinden faydalanabiliyor. Sadece kahve keyfi yapmak isteyenler ise Özsüt’te karamel aromalı filtre kahve French Caramel Cream keyfini mart ayında indirimli fiyatlarıyla çıkarabiliyorlar.

Türkiye çapındaki 153 şubesiyle Özsüt, “Kış Tatlıdır” sloganından yola çıkarak, bu soğuk günlerde de sıcak ve lezzetli tatlarıyla tatlı severlerin yanında…




Çikolata Tutkusu
Türkiye’nin ilk çikolata butiği Bind, %85 kakao içeren çikolatasını, koyu çikolatacıların beğenisine sunuyor…



Mutluluk kaynağı çikolatanın fanatiği çoktur. Sütlüsünden, fındıklısına çeşit çeşit çikolatalar hepimizin vazgeçilmezi, dünyanın birleştiği ortak tattır. Yıllardır emek verdiği çikolata yapımında ustalığını kanıtlayan Bind Çikolata, bitter bağımlılarının bağımlılık seviyesini artıracak bir tatla süslüyor raflarını. İçerdiği %85 kakaosuyla, Türkiye’nin en koyu, en bol kakaolu çikolatası Bind’de…

Çikolatayla ilgili yapılan araştırmalar da bitter çikolata fanatiklerinin bitter aşkını çoğaltacak ölçüde. İtalya'daki Campobasso Üniversitesi ve Milano Kanser Enstitüsü’nün ortaklaşa yaptığı araştırma, haftada 2-3 kez 1-2 parça siyah çikolatanın kronik iltihaplanmaya karşı koruyabileceğini, kalp krizi ve beyin kanaması riskini azaltabileceğini gösterdi. Yine,John Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg Halk Sağlığı Okulu araştırmacılarının, aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üzerine yaptıkları araştırma sırasında çıkarttıkları sonuca göre, çikolata, aspirinle benzeri bir biyokimyasal etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor. Bunun dışında, siyah çikolatanın içindeki kakao tanecikleri önemli oranda antioksidan içeriyor.



2 yorum:

Related Posts with Thumbnails