24 Mart 2010

Hisarüstü'ndeki Harikalar Diyarı ; Wonderland...


Hisarüstü'nde Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün hemen aşağısında, çoğunlukla üniversite öğrencilerinin akın ettiği bir mekan Wonderland... Küçük bir asma kat ve geniş bir giriş katına sahip olan mekan haftaiçi ve haftasonu her saatte kalabalık. Servis personeli öğrencilerin yoğunluğuna yıllardır alışmış olduğundan olsa gerek, serviste aksama pek yaşanmıyor. Mekanın her tarafından rahatça görülebilen dev ekranda yayınlanan konserler ya da filmler ile yemeğinizi yerken hoş vakit geçirmeniz bile düşünülüyor...



10 senedir müdavimi olduğum mekanda dünya mutfağı ve türk mutfağından ne ararsanız var, menüsü çok geniş. Bunca yıldır Wonderland'e her gidişimde masadan ve tabi midemden eksik etmediğim tek lezzet Cajun Chicken Basket. Servis tabağıyla birlikte gelen sepet, kızarmış patates ve jülyen kesilip, özel sosa ve galeta ununa bulanıp kızartılmış tavuk parçalarıyla dolu. Yanında getirilen ballı hardallı sos da bu lezzeti tamamlıyor. Kremalı rokfor peyniri soslu bonfile ve dört peynirli makarna da Wonderland favorilerim arasında.

Yemek sonrası tatlı keyfine gelince... Wonderland tatlı konusunda biraz zayıf kalıyor sanki... Sanırım tatlıya rağmet çok olmadığından dolayı çeşit az. Buna rağmen tazeliğinde sıkıntı olabiliyor, bu sebeple tercih etmiyorum.



Amaaaaaa hemen çözüm getiriyorum tatlı keyfiniz için...Boğaziçi Üniversitesi'nin yakınındaki yokuştan Bebek' e inip, beş dakika sonra waffle cı Ab'bas'a ulaşabilirsiniz :) İddia ediyorum, haftasonları gecenin 02.00 sinde bile dolu olan Ab'bas, İstanbul'un en iyi waffle cısı!



PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails