Taksi şoförü beyle deniz ürünleri üzerine...
Geçtiğimiz hafta Baharla Göztepe'den Altunizade'ye giderken, Bodrum'dan dönerken aldığı güveç fırında çatlar mı çatlamaz mı diye konuşuyorduk takside. Acaba çatlamasın diye bir işlem uygulamak gerekir mi diye fikir yürütürken, şoför bey "Güveci zeytinyağı dolu bir kaba koyun ve birkaç gün bekletin, o zaman asla çatlamaz" dedi. Nerden bildiği konusuna gelince... Kendisinin uzun yıllardır sahibi ve aynı zamanda çalışanı olduğu bir balık restoranı varmış Kurtköy'de. Odun ateşinde güveçte balık pişiriyorlarmış ve bu yöntemi uyguladıkları için güveç yüksek ısıya rağmen çatlamıyormuş. Trafik yoğun olunca konu konuyu açtı ve balık pişirmenin birçok püf noktasını öğrendik şoför beyden. "Balığı mutlaka tuzlu suyla yıkayın, o zaman balığın daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz" dedi. ( Restoranlarda bu sebeple balığı deniz suyuyla yıkadıklarından da bahsetti ama işin bu kısmı kulağa pek hoş gelmiyor değil mi? )
Bahar'ın kalamar pişirme tekniğiyle ilgili sorduğu soruları da samimiyetle yanıtladı şoför bey. Kalamar pişirmenin püf noktalarından biri mutlaka dondurulmuş bütün kalamar almak ve buzu hafif çözülünce dilimlemekmiş. Bu şekilde yaptığınızda kalamarın halka şekli asla bozulmazmış. Diğer önemli püf noktası da maden suyu-un ikilisiymiş. Hamsiköy isimli balık restoranının güveçte balığı ve özellikle de kalamarı meşhurmuş, müdavimleri sırf bu kalamarı yemek için akın ediyorlarmış Kurtköy'deki mekana. Denemek lazım...
Hamsiköy Balık
Telefon : 0216 595 18 04
Gercekten dogru,yurtdisina tasinmadan once,bende buranin mudavimlerindendim biaralar..
YanıtlaSilHatta yazarken bile yutkundum biranda:)
Sevgiler
Bir an önce Hamsiköy'e gidip, biz de şu meşhur kalamarın müdavimi olmalıyız o halde :) Sevgiler...
YanıtlaSilEwt canım bende zeytin yağı iel silip güneşete bekletirim gerçekten yıllardır hiçbirşey olmadı:))
YanıtlaSilHayırlı cumalar..
Öğrenmiş olduk taksi maceramızda :) Sevgiler...
YanıtlaSil