Gnocchi, İtalyan mutfağının en şahane lezzetlerinden biri… Mini mini patates topları, lezzetli peynir ya da sebze soslarıyla bütünleştiğinde tadına doyum olmayan bir lezzet serüveni başlıyor. 2009’da Lezzet Dergisi ve Sütaş ortaklığında düzenlenen ‘Gerçek Yoğurtsever Tarifler Yarışması’nda yedinci olan ‘Türk usulü kıymalı gnocchi’ tarifim de, bu aşık olduğum lezzeti ‘Türk mutfağına nasıl uyarlayabilirim’ sorusuna yanıt ararken ortaya çıktı. Kıyma, sarımsak, yoğurt ve patates… Vaaay, vayyy, vayyy… Tok olanın bile ağzı sulanır bu kombinasyondan…
Afiyet olsun şimdiden :)
Malzemeler ( 4 kişilik ) :
1 kilo patates
1 kilo patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesi
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
3 adet sivri biber
3 adet domates (Küp küp doğranmış)
Yarım kilo dana kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıcak su
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak ( rendelenmiş)
Süslemek için kıyılmış maydonoz
Kıymalı harcın hazırlanışı:
Doğranmış soğanları iki çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ koyduktan sonra pembeleşene kadar kavurun.
Sivri biberleri ekleyin.
Soğan ve biberler kavrulduktan sonra kıymayı, pul biber, tuz ve karabiberi de koyun.
Küp küp doğranmış domatesleri , salçayı ve sıcak suyu ilave edip, kıvamlı bir sos hazırlayın.
Patates harcının hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp derin bir kaseye alın. İyice ezin ve içine 2 parmak tereyağı, 1 yumurta, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesi ve 1.5 su bardağı un ekleyip, kulak memesinden biraz daha sert bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Dinlenen patates hamurunu 4 parçaya bölüp, tezgahı unlayın. 2 parmak kalınlığında ince uzun rulolar hazırlayın. Bu ruloları bıçakla 2 cm genişliğinde kesip, çatalla şekil verin.
Patates toplarını sıcak suya atın. Yüzeye çıkar çıkmaz kevgirle servis tabağına alın.
Patates toplarının üzerine önce kıymalı sostan koyun. Ardından dört diş sarımsak rendesi ve bir tutam tuz ile hazırlanmış yoğurdu ekleyin.
Servis tabağının kenarlarını kıyılmış maydonoz ve kırmızı biberle süsleyin.
Afiyet olsun :)
BhR
bu manzara karşısında tok tabi acıkır :) feci güzel görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
Teşekkürler Ceyda :) Sevgiler...
YanıtlaSil