28 Mayıs 2010

Tempura Ananas



Mutfak Sanatları Akademisi'nde düzenlenen Beck's Party Foods workshop unun tatlı finali...




Malzemeler : ( 2 kişilik)

4 dilim ananas
200 gr un
2 adet yumurta sarısı
5 gr kabartma tozu
1 şişe maden suyu
50 gr şeker
2 top dondurma
Kızartmak için bol sıvı yağ







Hazırlanışı :

Bir karıştırma kabında yumurta sarıları ve tozşekeri karıştırın. ,

Unu ve kabartma tozunu ilave edin.

Daha sonra maden suyunu yavaş yavaş ekleyip, karıştırmaya devam edin.

Kızartma tenceresine bol yağ koyup, yüksek ateşte kızdırın.

Hazırladığınız yoğun kıvamlı akışkan hamura ananasları bulayıp, hamurun fazlasını akıttıktan sonra kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Dondurma ile sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun :)




BhR & PnR

1 yorum:

  1. Dondurma evet bence Lezzet dedektifleri biraz daha fazla dondurmaya agirlik vermeleri gerekmekte....

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails