17 Mayıs 2010

Çintemani Restaurant’ta geleneksel lezzetler modern yorumlarla buluşuyor


Türkiye’nin dört bir yanından gelen mevsimine özgü malzemelerle hazırlanan özel lezzetler… Çintemani Restaurant’ın şefi Ali Ronay ve ekibinin, malzemelerin gerçek lezzetini ortaya çıkaracak çeşitli pişirme teknikleri ve mutfak metotları kullanarak oluşturdukları spesiyaller Bahar ve Yaz Menüsü’nde buluşuyor. Geleneksel lezzetlerin özgün yorumlarla zenginleştiği menüde Trakya antrikottan Ege çuprasına, Balıkesir kuzu pirzoladan geleneksel tatlılara kadar çok geniş bir seçenek listesi bulunuyor. Özel bir degüstasyon menüsünün de yer aldığı Bahar ve Yaz Menüsü, lezzet tutkunları için bu mevsim kaçırılmayacak bir deneyim vaad ediyor…

Misafirlerine en ayrıcalıklı hizmetleri sunmaya devam eden The Ritz-Carlton, İstanbul’un restoranı Çintemani bahar ve yaz mevsimine çok özel bir menüyle giriş yaptı. Çintemani Restaurant’ın şefi Ali Ronay ve ekibinin imzasını taşıyan Bahar ve Yaz Menüsü’ndeki, Türk mutfağının yeni klasikleri olmaya aday yemekler özgün sunumlara ve benzersiz lezzetlere sahip. Geleneksel lezzetlerden en yeni tariflere, malzemelerin gerçek lezzetini ortaya çıkaracak çeşitli pişirme teknikleri ve mutfak metotları kullanılarak hazırlanan spesiyaller, malzemelerin ruhunu yansıtacak seçkin bir yaklaşımla servis ediliyor.



The Ritz-Carlton, İstanbul Çintemani Restaurant’ın Bahar ve Yaz Menüsü’nde yer alan yemeklerden birkaçı ise şöyle: Türk usulü havuç kızartması, Türk usulü kırmızı mercimek çorbası, körpe ıspanak salatası, Balıkesir bahar kuzusu sırtı, ızgara Trakya antrikot, Ege çuprası, tavada pişirilmiş Bolu tavuk göğsü, çikolatalı kek, havuçlu kek, Türk üçlemesi (sakızlı sütlaç, su muhallebisi & gül şerbeti, limonata sorbe), Türk tatlı tabağı (baklava, kazandibi, şekerpare, sütlü nuriye, fıstıklı burma, tahin & pekmez)… Fransa’da L’Institut Paul Bocuse, Ecole Des Arts Culinaires et de L’Hôtellerie’de Fransız mutfağı üzerine eğitim alan Ali Ronay, Türk mutfağına olan avangart yaklaşımıyla Çintemani Restaurant’ın Bahar ve Yaz Menüsü’ne farklılık katıyor. Çintemani Restaurant’ın Bahar ve Yaz Menüsü, zengin seçenekleri ve mevsim lezzetleriyle dikkat çekiyor.



Bahar ve Yaz Menüsü’nde özel bir Degüstasyon Menüsü de yer alıyor. Türk usulü mercimek çorbası, kavun & beyaz peynir kulesi, domates salatası, sakızlı misket limonlu sorbe, Balıkesir bahar kuzusu sırtı ve Türk tatlı tabağından oluşan bu menü 119 TL olarak fiyatlandırılıyor. Degüstasyon Menüsü özel bir lezzet deneyimi sunuyor.

Boğaz manzarası eşliğinde Bahar ve Yaz Menüsü’nün özel tatlarını denemek isteyenler bu mevsim The Ritz-Carlton, İstanbul Çintemani Restaurant’a mutlaka uğramalılar.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için telefon: (0212) 334 41 88

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails