Bazı kişiler için yemek yemek ibadet gibidir. Tüm hayatları yeni lezzetler tatmak ya da keşfetmek üzerine kuruludur. İşte o kişilerden biri de benim. Aynı şeyleri düşünüyorsanız daha paylaşacağımız çok şey var demektir:) Bu arada tanışalım:) Ben Bahar Akgün... Platin Dergisi yazı işleri müdürlüğünün yanı sıra lezzetdedektifleri.blogspot.com.tr yazarıyım. Fotoğraf editörü ve yemek aşığı Ferhat Zupcevic ile gününüze lezzet katacak mekanları keşfediyoruz:) Instagram hesabı: @lezzetdedektifleri
Benmari : Yiyeceğin bulunduğu kabın, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak pişirilmesi veya eritilmesi işlemidir. Çoğunlukla çikolata eritmek için kullanılan bir yöntemdir.
Gratine etmek : Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.
Jülyen doğramak : Et ve sebzeleri ince uzun şeritler halinde doğrama tekniğidir.
Karamelize etmek : Şekeri veya şeker ilave edilmiş bir malzemeyi kahverengi renk alana kadar yakma işlemi.
Marine etmek : Et yemeklerine lezzet katmak ve yumuşamalarını sağlamak için zeytinyağı, taze ot ve baharatlarla hazırlanan sosta etleri bekletme işlemidir.
Pane : Yiyeceğin yumurta ve galeta ununa bulanarak, kızartılması işlemidir.
Zar şeklinde doğramak : Sebze veya etin küçük küçük küp şeklinde doğranması tekniğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder