30 Aralık 2011

MSA Ocak Workshop Programı



Tapas


İspanya’nın çok nefis atıştırmalık tapas tabaklarını evinizde de hazırlayabilirsiniz. Bunun için MSA Tapas workshop’larına katılmanız yeterli. Lezzetli tapas çeşitlerini öğrenirken, yudumladığınız Sangria ile keyfinize keyif katın.


Mini beef quesadilla
Marine levrek avokado ve acı biber ile
Hindistan cevizi kaplı karidesler, acılı aioli dip
Tavuk but konfi ve mantar ezmeli mini pizzalar


05 Ocak Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL



İtalyan Mutfağı 1


Yeni yılın ilk İtalyan gecesinde ilk durağımız Sicilya oluyor. Güney İtalya lezzetleri bu keyifli workshop ile içimizi ısıtıyor.

Köfteli minestrone çorbası
5 baharatlı sote levrek fileto
Sicilya usulü gnocchi, fesleğen, dolmalık fıstık ve kuru üzüm ile
Balkabaklı cheesecake


09 Ocak Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL





Cheesecake’ ler


MSA’nın özel reçeteleri ile hazırlanan cheesecake workshop serileriyle artık hata şansınız yok. Nefis ve garantili tarifler için sakın kaçırmayın!


Kara orman cheesecake
Beyaz çikolata ve portakallı cheesecake
Kestane şekerlemeli cheesecake
Russian chocolate chip cheesecake


10 Ocak Salı 10.00 - 14.00 / 120 TL




Vazgeçemediklerimiz


Evet, kabul ediyoruz. Biz de vazgeçemiyoruz. Café ve restoranlarda hep bu siparişleri veriyoruz. Ama işin sırrını çözdük, artık bu tarifleri evimizde de uygulayabiliyoruz.


Karidesli Sezar salata
Porçini mantarlı risotto
Café de Paris soslu antrikot
Sıcak volcano kek, kaymaklı dondurma ile


12 Ocak Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL



 


Etler ve Pişirme Teknikleri


Artık bir MSA klasiği olan Etler ve Pişirme Teknikleri, hayatın da vazgeçilmezi... Her defasında yeni reçeteler, soslar ve teknik uygulamalar öğrenebileceğiniz serinin bu seferki yıldızı “gerçek bıçak kıymasından” yapacağınız hamburger olabilir mi?

Rosto kuzu but, pain jus sos ile (demo ve tadımlık)
Sarımsak ve kırmızı şarap marineli dana antrikot, mantar duxelle ve fesleğenli patates püresi ile
Gerçek bıçak kıymasından yapılma hamburger, ev yapımı acılı mayonez, karamelize soğan
Limon parfe ikramımız…


14 Ocak Cumartesi 10.00 - 14.00 / 160 TL




 
İtalyan Mutfağı 2


Toskana tatlarını keşfe hazırlanın. Yolculuğumuzda bize enfes soslar ve yerel lezzetler eşlik ediyor.

Kereviz çorbası, sote yaban mantarları ve pesto sos ile
Rosto sarımsak, köz biber ve otlu risotto salatası
Nane püresi ve ekmek kırıntılı kuzu pirzola, haşlanmış parmesanlı kuşkonmaz ile
Mascarpone peynirli ve Frenk üzümlü napolyon


16 Ocak Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL



 

Sushi

Sunset Restoran’ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel sushi menüsüyle kendi ellerinizle yapacağınız sushilerin lezzetine inanamayacaksınız.


Sushi pirinci
California roll
Somon maki
Karides nigiri
Levrek nigiri
Temaki uygulamaları
Chirashi sushi (Demo)


21 Ocak Cumartesi 10.00 - 14.00 / 150 TL




 
İtalyan Mutfağı 3


Milano sadece modanın kalbi değil, aslında tam bir lezzet cenneti... Gelin Milano’nun nefis tatlarını uygulayacağımız workshop ile lezzet cennetini keşfedin.


Parmesanlı brokoli çorbası
Gorgonzola peynirli ve dana bacon ile kızarmış risotto köfteleri, marinara sos ile
Tavuk picatta Milanese
Çikolata parçalı biscotti

23 Ocak Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL





Çıtır Ekmekler


Biliyoruz, fırından yeni çıkmış sımsıcak ekmek gibisi yok. Bunun için MSA’da hamurla harikalar yaratıyoruz. Kendi evinizin ekmeğini pişirmeyi MSA’da öğrenin, sonra dileğiniz kadar tekrar edin...


Cevizli ve zeytinli baget ekmeği
Patatesli ve tulum peynirli panini
Nante brioche


24 Ocak Salı 10.00 - 14.00 / 120 TL

Şef’in menüsü:


Murat Artukmaç ile Avrupa lezzetlerine yeni yorumlar

MSA’nın eğitmen şefleri her ay mutfak severler ile buluşmaya devam ediyor. Mutfağın genç liderlerinden Murat Artukmaç, kendi menüsü ile mutfak meraklılarını MSA’ya bekliyor. Murat Şef, eğitim ve tecrübelerinden yola çıkarak bizleri Avrupa lezzetlerine doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.


Karidesli kule salata
Lemongrass, nane ve bezelyeli risotto
Dana bonfile ve patates ecrasees, sarımsak confit sos ile
Zencefil ve frambuazlı bitter mousse


26 Ocak Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL





El yapımı makarnalar

Makarna severler mutfağa bekleniyor! Makarna hamurunuzu ellerinizle açın, “al dente”sini siz ayarlayın, sosunu da taze malzemeler ile kendiniz hazırlayın. Bundan daha leziz ne olabilir ki...


Porçini mantarlı hamurdan fettuccine, kremalı tavuk sos ile
Patates gnocchi, demi glace sos, kuru domates ve taze baharatlar ile
Ispanak ve ricotta peyniri dolgulu ravioli, taze fesleğenli domates sos ile


28 Ocak Cumartesi 10.00 - 14.00 / 140 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails