Bugün metrobüste 65 yaş civarındaki iki teyzenin konuşmasına şahit oldum.
Resmen arkamda fıkır fıkır kaynıyorlardı. X Teyze, derin bir nefes aldı ve "Dün misafir vardı, bugün de misafir var. Cumartesi de konuklarım olacak" dedi. Y Teyze'nin yorumu ise "Ay sen ne yaptın böyle üst üste, üst üste. Nasıl hazırlanacaksın?" oldu. Film de burada koptu zaten. X Teyze saymaya başladı: "Neydi o marulla servis edilen? Şey??? kısır, kısır.. Kısır getirmişler, barbun getirmişler, sarma dolma getirmişler. Ayva tatlısı da getirmişler ama beş para etmezdi... Çin tavuğu ile börek yaptım valla. Yetti, çok şükür..."
Demek ki, günümüzdeki yeni trend; misafirliğe giderken kendi yemeğini de beraberinde götürmek... 30 çeşit yemek yapmak için kendini yırtan annelerimize yazık valla. Teyzeler, işini sırrını çözmüş. Böyle misafire de, misafir ağırlamaya da can kurban...
Bu arada X Teyze'nin Çin Tavuğu spesiyalini nasıl hazırladığını da öğrendim:
- But kısmından kuşbaşı tavuk parçaları kestirin. Tuz, karabiber, krema ve köride bir gece bekletin.
- Sıvı yağda güzelce kızartıp ayrı bir yere alın.
-Yeşil biber, kırmızı biber ve havuçları uzun şeritler halinde kesip pişirin
-En son ananas parçaları ve tavukları ekleyip servis edin..
Nasıl, keyifli bir metrobüs yolculuğuymuş, değil mi?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder