26 Aralık 2011

Executive Şef Erberk Avşar’dan Paella Tarifi ( 4 kişilik)


Malzemeler
300 gram taze orta boy karides, 200 gram çim çim karides, 200 gram taze baby kalamar, 4 adet taze siyah kum midyesi, 4 adet taze wongole midye, 450 gram taze fener balığı filetosu, 200 gram pirinç, 50 gram tereyağı, 50 gram zeytinyağı, 150 gram taze bezelye, 100 gram sarı biber, 100 gram kırmızıbiber, 1 orta boy domates, 15 gram deniz tuzu, 1 tutam toz safran, 1 tutam tane safran, 5 gram değirmen karabiber, 1 adet lime limon

Sebze suyu için

1 diş sarımsak, 100 gram maydanoz, 1 adet defne yaprağı, 100 gram kereviz sapı, 100 gram havuç, 100 gram zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 1 tutam tane karabiber

Hazırlanışı

-200 gram baldo pirinci, pilav hazırlar gibi hazırlayın. İçine bir tutam toz safran atın. Pirincin rengi altın sarısı olmalı. Daha sonra soğutup 2 cm kalınlığındaki paella tavasına dökün. Pirincin aldente olmasına dikkat edin.

-Balık ürünlerini ayıklayın, gerekli baharatları ilave edip sebzelerle birlikte kızgın tavada zeytinyağı ilave ederek orta kıvamda pişirin. Daha sonra pilavın üzerine eşit bir şekilde yayın.

-Sebze karışımından elde ettiğiniz sebze suyunu yaklaşık bir saat pişirip süzün. Paellanın üzerine kepçeyle sebze suyu ilave edin. Paellanın biraz diri kalması gerekiyor. Bu nedenle altı dakika orta ateşte, sonrasında da 4 dakika kısık ateşte pişirin.

-İsteğe göre paellanızı lime limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails