Nişantaşı Atiye Sokak’ta hizmet veren Hardal’ın kapısından içeriye adımımı attığım an, ne trafik stresinden eser kaldı ne de yorucu tempodan. Turuncu ve yeşil tonlarının hakim olduğu restoran, adeta bir film seti gibi... Duvarları muzip aşçıların verdiği eğlenceli pozlar ve Hollywood starlarının posterleri süslüyor. Barın üzerindeki dev cam kavanozlarda servis edilen lolipoplar, rengarenk kurabiyeler ve yer fıstıkları Hardal’ın dekorasyonunda önemli bir rol oynuyor. Asmalımescit’te Up Lounge, Tor-ro, Oktoberfest, Rigatoni ve Hardal olmak üzere beş farklı mekanla hizmet veren Mar Group, Hardal’ın ikinci şubesini altı ay önce Nişantaşı’nda açtı. Mar Group’un kurucu ortağı olarak öne çıkan isimler ise Berk Çiller ve Uğur Karabayır... Nişantaşı Hardal’ın insanın içini kıpır kıpır yapan dekorasyonu, tasarım ekibi Think Tank, mimar Fatma Karaçocuk ve Berk Çiller’in imzasını taşıyor. Nişantaşı Hardal’daki çekimden iki gün sonra Asmalımescit’teki Hardal’a da gittim. Ama ne yalan söyleyeyim, Nişantaşı’ndaki Hardal kesinlikle çok daha keyifli…
Burger ve hamur işlerinde iddialı
6 mekanın da executive şefliğini Erberk Avşar yürütüyor. Sektörde 21 yılı geride bırakan Avşar; bir yıldır Mar Group bünyesinde görev yapıyor. Avşar, Rigatoni’de İtalyan mutfağına özel spesiyaller, Tor-ro’da tapas, paella, sangria gibi İspanyol mutfağından lezzetler, Oktoberfest’te bira&hot dog, Up Lounge ve Hardal’da ise dünya mutfağından seçenekler sunuyor. İş dünyasının yoğun temposundan bir saatliğine de olsa uzaklaşmak ve leziz el yapımı makarna ve pizzaların tadını çıkarmak istiyorsanız, Nişantaşı Hardal’ı mutlaka deneyin. Hamur işinden hoşlanmıyorsanız, o zaman tamamen Avşar’ın özel sos ve kıyma karışımıyla hazırladığı leziz burger’leri tatmalısınız. Ricotto ve ıspanak dolgulu ravioli, karides roll, deniz mahsullü risotto, közde patlıcanlı penne, güveçte kestaneli sufle, Texas Beef Burger ve közlenmiş patlıcan, kırmızıbiber, özel el yapımı hardal, halka soğan, patates kızartması, turşu ve domates ile hazırlanan Anadolu Burger mönüde en çok dikkati çeken lezzet arasında bulunuyor. Hardal’da diyette olanlar da unutulmamış… Kepekli penne, ızgara sebze-hellim, buharda sebzeli piliç gibi seçenekler de sunuluyor. Porsiyonların oldukça büyük olduğunu da şimdiden hatırlatalım… Hafta için sabah 09.00’da kapılarını açan mekan, hafta içi 23.00, hafta sonları da 23.30’a kadar açık. Mönüde 175 çeşit seçenek bulunduğunu söyleyen Avşar, “Müşterilerin tercihleri aslında mevsime göre değişiklik gösteriyor. Yazın daha çok salata alternatiflerine ilgi gösteriliyor. Kış aylarında ise paella, somonlu fettucini gibi spesiyaller tercih ediliyor. Burger çeşitleri, el yapımı makarna-pizzalar ve risotto çeşitlerine de yoğun talep var. Hardal da hem dünya mutfağından spesiyaller var hem de fast food alternatifleri. Mutfakta 16 kişi, servis ekibinde ise 45 kişi görev yapıyor. Hijyene, temizliğe ve kaliteye her şeyden çok önem veriyoruz. Dondurulmuş gıdalardan da uzak duruyoruz” diyor.
Hızlı, lezzetli ve sıradışı
130 kişi kapasiteli mekan özellikle öğlen saatlerinde tıklım tıklım dolu… Nişantaşı Hardal’ın yanı sıra Mar Group’a bağlı diğer restoranlar da dahil olmak üzere 60 kişilik bir ekibin başında olan Avşar, müşterilere keyifle atıştırabilecekleri, hızlı, lezzetli ve sıradışı lezzetler sunduklarını ifade ediyor. Hardal ile özdeşleşen en keyifli içki seçeneği ise Smirnoff, North ve Malibu’dan oluşan Vanilla Sky… Yeni tatlardan hoşlanıyorsanız; Fifty Fifty, Absolut Cucumber, Naneli Frozen Bacardi, Ginger Cosmopolitan gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Pazar günleri yapılan brunch’ın da oldukça keyifli ve lezzetli olduğunu öğrendik. 4 kişilik Paella, pizza ricotto, Meksika burger, dört peynir soslu bonfile ve limonlu mousse’un tadı hâlâ damağımızda… Bu arada Hardal’ın mutfağı da dekorasyon açısından aynı konsepte sahip. Turuncu ağırlıklı mutfağa girip Avşar’ın ekibiyle yemek pişirmek geldi içimden… Çok yakında üçüncü Hardal da Bağdat Caddesi’ne açılırsa şaşırmayacağım…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder