6 Kasım 2009

Kupta Tiramisu


Ağızda eriyip giden peynirli bir krema ve kahve tadı... Bu tarifi ister kupta hazırlayın, ister pandispanyayla yapıp, dilimleyerek servis edin, sonuç her ikisinde de inanılmaz...



Malzemeler : ( 8 kişilik)

1 paket kakaolu pandispanya (2 katlı pasta tabanı)
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için toz kakao

Kreması için :

2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 kutu labne peynir


Hazırlanışı :

Krema için süt, şeker ve unu derin bir tencede yoğun bir muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.

Ocaktan indirdikten sonra, kremayı bir çırpma kabına alın ve labne peyniri ilave edip, mikser ile 2 dk çırpın.

Ilık süt, şeker ve neskafeyi karıştırın.

Kupların dibine birer parça pandispanya koyup, sütlü neskafe karışımı ile hafifçe ıslatın.

Üzerine kremadan koyup, toz kakao ile süsleyin.

Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

* Tiramisuyu pandispanyayı küçük parçalar halinde bölüp, kupta servis edebileceğiniz gibi, pandispanyayı bütün olarak kullanıp, pasta olarak da hazırlayabilirsiniz. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını koyup, sütlü neskafeli karışım ile hafifçe ıslatın. Üzerine krema karışımının yarısından biraz daha fazla kısmını ekleyip, pandispanyanın her yerine yayın. Daha sonra üst tabanı da koyup, neskafeli karışım ile ıslatın ve kalan krema ile tiramisunun üstünü ve kenarlarını kaplayın. Toz kakao serpip, üzerini süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.

Afiyet olsun...


    PnR

2 yorum:

  1. ımmm şimdi kupta tramisu olsa çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. çok pratik bir tarif,10-15 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz...ve lezzeti de gerçekten görüntüsü kadar güzel oluyor...ilginize teşekkürler :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails