1 Kasım 2009

Yakın Markajımızdakiler / Profesyonel Yemek Okulları



Whirpool Mutfak Sanatları Akademisi
Profesyonel Programlar


Unilever Food Solutions Uluslararası Profesyonel Aşçılık Eğitimi


City & Guilds - Qualification No: 7065/12

Yerli ve yabancı şeflerimiz, eğitmen kadromuz ve danışmanlarımızla yapılacak ön görüşme sonucunda başvuru yapan kişiye en uygun program beraberce belirlenir.

Bu seviye, öğrencilerin temel ve ileri seviye aşçılık tekniklerini öğrenecekleri yurtdışı onaylı eğitim programıdır. Ön görüşme sonucu 7065/12’ye uygun görülen öğrenciler 18 hafta süren yoğun bir öğrenim görür.

Program hafta içi 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe), 4’er saatlik ya da hafta sonu 2 gün, 8’er saatlik dersler halindedir.

Sabah: 09:00 – 13:00
Öğlen: 14:00 – 18:00
Hafta Sonu: 09:00 – 18:00

Konuk uzman şefler tarafından verilen “workshop”lar ve sektör ile ilgili fabrika ve tesislere yapılan geziler, çeşitli eğlence ve aktiviteler, öğrenim görenlerin konulara değişik bakış açıları ile yaklaşmalarını sağlar.

Beş yıldızlı otel ve restoranların şefleri, dönem sonuna doğru okul içinde düzenlediğimiz ve “Kariyer Günleri” olarak adlandırdığımız ziyaretlerde, öğrencilerimizle birebir görüşme fırsatı bulur, sektör hakkındaki düşüncelerini paylaşır ve öğrencilerin kariyerleri ile ilgili düşüncelerini değerlendirme fırsatı bulurlar.

Eğitimlerinin sonunda 3 ay staj mecburidir ve bu staj haftada 6 gün, günde 8-9 saattir. Okul staj ile ilgili kayıtları (log book) tutar. Öğrenci 600 saate yakın süren stajı boyunca SSK sigorta ve diğer masraflarını (olursa) kendisi öder.

Stajını bitiren öğrenci iki farklı sınav ile değerlendirilir. İlk sınav % 50 geçer not beklenen T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sınavıdır. Başarı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası ile belgelenir.

İkinci sınav, dönem içindeki görevlerini tam anlamı ile yerine getiren, yine dönem içindeki sözlü, yazılı ve uygulamalı sınavlarında başarılı olan, günlük ödevlerinde ve kendisine dönem başında verilen proje genelinde başarı gösteren öğrenci, tüm dünya ile aynı anda yapılan ve % 65 geçer not beklenen City & Guilds sınavına girmeye hak kazanır. Başarı dünya genelinde tanınan ve kabul gören City & Guilds diploması ile belgelenir.

City & Guilds’ten onay (akreditasyon) alan bir eğitim merkezi olarak herkese cins, yaş, ırk farkı, milliyet, dinsel inanç, cinsel tercih, evlilik, iş, fiziksel engellilik ayrımı yapmadan eğitim taahhüt edilmektedir.

Ders Programı Başlıkları:

Teorik Dersler: Mutfakta Hijyen ve Gıda Güvenliği, Mutfakta Sağlık ve İş Güvenliği, Beslenme, Depolama, Maliyet Hesabı, Menü Planlaması, Gıda Hazırlama Metotları (Ekipman Tanıtımı), Tabak Dizaynları

Uygulamalı Dersler: Bıçak Kullanımı, Temel Meyve Sebze Kesim Teknikleri, Mis En Place ve Lezzet Verici Karışımlar, Etler ve Kasaplık Bilgisi, Kümes Hayvanları, Deniz Ürünleri, Sakatatlar, Temel Pişirme Teknikleri
, Temel Et Suları, Koyulaştırıcılar, Bağlayıcılar, Çorbalar, Temel Soslar, Yumurtalar, Pirinçler, Makarnalar ve Sosları, Dökme Hamurlar, Patates Garnitürleri, Sebze Garnitürleri, Vejataryen Yemekler, Zeytinyağlılar – Dolmalar, Salatalar ve Sosları, Sandviçler, Kanepeler, Turşular, Temel Ekmekçilik, Temel Pastacılık, Çikolatalar

Kurs Ücretleri:

City & Guilds 7065/12............................................11.000.- tl. (kdv dahil)
Chef & Owner..........................................................11.000.- tl. + 2000.- tl. (kdv dahil)

Vadeli ödeme seçeneklerini öğrenmek için lütfen (0212) 444 9 MSA - (0212 444 9 672) numaralı telefonumuzdan bizi arayınız...



Unipro Uluslararası Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi



City & Guilds - Qualification No: 7065/18

Yerli ve yabancı şeflerimiz, eğitmen kadromuz ve danışmanlarımızla yapılacak ön görüşme sonucunda başvuru yapan kişiye en uygun program beraberce belirlenir.

Bu seviye, öğrencilerin temel ve ileri seviye pasta-ekmekçilik tekniklerini öğrenecekleri yurtdışı onaylı eğitim programıdır. Ön görüşme sonucu 7065/18’ye uygun görülen öğrenciler 350 saate yaklaşan yoğun bir öğrenim görür.

Program hafta içi 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe), 4’er saatlik ya da hafta sonu 2 gün, 8’er saatlik dersler halindedir.

Sabah: 09:00 – 13:00
Öğlen: 14:00 – 18:00
Hafta Sonu: 09:00 – 18:00

Konuk uzman şefler tarafından verilen “workshop”lar ve sektör ile ilgili fabrika ve tesislere yapılan geziler, çeşitli eğlence ve aktiviteler, öğrenim görenlerin konulara değişik bakış açıları ile yaklaşmalarını sağlar.

Beş yıldızlı otel ve restoranların şefleri, dönem sonuna doğru okul içinde düzenlediğimiz ve “Kariyer Günleri” olarak adlandırdığımız ziyaretlerde, öğrencilerimizle birebir görüşme fırsatı bulur, sektör hakkındaki düşüncelerini paylaşır ve öğrencilerin kariyerleri ile ilgili düşüncelerini değerlendirme fırsatı bulurlar.

Eğitimlerinin sonunda 3 ay staj mecburidir ve bu staj haftada 6 gün, günde 8-9 saattir. Okul staj ile ilgili kayıtları (log book) tutar. Öğrenci 600 saate yakın süren stajı boyunca SSK sigorta ve diğer masraflarını (olursa) kendisi öder.

Stajını bitiren öğrenci iki farklı sınav ile değerlendirilir. İlk sınav % 50 geçer not beklenen T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sınavıdır. Başarı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası ile belgelenir.

İkinci sınav, dönem içindeki görevlerini tam anlamı ile yerine getiren, yine dönem içindeki sözlü, yazılı ve uygulamalı sınavlarında başarılı olan, günlük ödevlerinde ve kendisine dönem başında verilen proje genelinde başarı gösteren öğrenci, tüm dünya ile aynı anda yapılan ve % 65 geçer not beklenen City & Guilds sınavına girmeye hak kazanır. Başarı dünya genelinde tanınan ve kabul gören City & Guilds diploması ile belgelenir.

City & Guilds’ten onay (akreditasyon) alan bir eğitim merkezi olarak herkese cins, yaş, ırk farkı, milliyet, dinsel inanç, cinsel tercih, evlilik, iş, fiziksel engellilik ayrımı yapmadan eğitim taahhüt edilmektedir.

Ders Programı Başlıkları :

Teorik Dersler : Mutfakta Hijyen ve Gıda Güvenliği, Mutfakta Sağlık ve İş Güvenliği, Beslenme, Depolama, Maliyet Hesabı, Menü Planlaması, Gıda Hazırlama Metotları (Ekipman Tanıtımı), Tabak Dizaynları

Uygulamalı Dersler: Sıcak ve Soğuk Soslar, Kremalar, Dekor Hamurları, Meyveli Tatlılar, Çikolatalar, Merengler, Şu Hamurları (Choux Pastry), Pie ve Tart Hamurları, Milföy Hamurları (Puff Pastry), Muffin’ler, Krep ve Pancakeler, Fırında Pişen Custard’lar, Pudding’ler, Bisküviler, Kurabiyeler, Türk Tatlıları, Dondurulmuş Tatlılar, Sufleler, Sponge Kekler, Torte ve Gateau, Pasta Kaplama Teknikleri,Kutlama Pastaları, Cheesecakeler, Tabak Tatlıları, Ekmekler

Sınıf Kontenjanı: 20 kişi

Kurs Ücretleri:

City & Guilds 7065/18.....................................................9.500.- tl. (kdv dahil)
Chef & Owner................................................................9.500.- tl. + 2.000.- tl. (kdv dahil)


Detaylı bilgi için : http://www.msa.tc/html2/?a=professionalprogram&id=2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails