Giritli Türklerin Mutfağından Ot Ve Sebze Yemekleri
Şerife Tunçgenç
İş Bankası Yayınları
Basım Tarihi : 06 - 2008
ISBN : 9789944883139
Sayfa Sayısı : 144
Etiket Fiyatı : 17.00 TL
Ot Salataları... Etli - Etsiz Ot ve Sebze Yemekleri... Giritli Türklerce sık kullanılan, ülkemizde az tanınan otlar ve sebzeler hakkında bilgiler... Şerife Tunçgenç, 1924'de Girit'ten İzmir'e göç eden Hanyalı bir ailenin kızı olarak 55 yıl boyunca bu yemek tariflerini derledi ve kullanılan otlar hakkındaki özgün bilgilerin oluşturulmasını sağladı. Bu enfes zeytinyağlı ot ve sebze yemekleeri ile sofranızda renk ve lezzet cümbüşü yaratırken beslenme uzmanlarının önerdiği sağlıklı yaşam reçetelerini de keyifle uygulamış olacaksınız. -Tanıtım yazısından-
99 Sayfada Mutfak Sırları
Sevim Gökyıldız
İş Bankası Yayınları
Basım Tarihi : 03 - 2007
ISBN : 9944880374
Sayfa Sayısı : 99
Etiket Fiyatı : 7.00 TL
- İyi yemek pişirmenin temel kuralları nelerdir? - Balık alırken ve pişirirken nelere dikkat edilmelidir? - İyi turşu yapmak için neye dikkat etmek gerekir? - Kırmızı et terbiyesi nasıl yapılır? - Leziz börek ve helva yapmanın sırrı nedir? -Tanıtım yazısından-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder