1 Kasım 2009

Mutfak Sırları





* Patates püresi yaparken içerisine ilave edeceğiniz bir miktar toz şeker ile, püreniz hem daha yoğun kıvamlı olur, hem de lezzeti artar.

* Sosis kızartırken çatlamalarını engellemek için önceden iğne ile sosisleri birkaç yerinden delin.

* Pancar haşlarken içerisine saplarını da ilave ederseniz rengi daha kırmızı olur.

* Gazlı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabına baş aşağı yerleştirin.

* Gravyer peynirinin kurumaması için önceden tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak saklayın.

* Meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra kararmalarını engellemek için limonla ovun.

* Balıkları temizlemeden önce yarım saat kadar buzlukta bekletirseniz, temizleme işlemi kolaylaşır.

* Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuz dolaptaki nemi alacaktır.

* Sert limonları kesmeden önce bir iki dakika sıcak suya batırırsanız, hem yumuşar hem de daha sulu olur.

* Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma koyun.

* Soğan soyarken gözlerinin yaşarmasını engellemek için soğanı su dolu bir kabın içinde soyun.

* Enginar alüminyumu kararttığından, pişirirken alüminyum tencere kullanmaktan kaçının.

* Pizza yaparken hamurun daha yumuşak olması için unla birlikte patates nişastası da kullanabilirsiniz.

*  Naneyi doğrayıp kullanırken üzerine bir miktar toz şeker serpin, böylelikle kokusu yoğunlaşacaktır.

* Tuzun nemlenmesini engellemek için içine bir miktar pirnç koyun. Pirinç tuzun nemini alır ve topaklanmasını engeller.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails