* Patates püresi yaparken içerisine ilave edeceğiniz bir miktar toz şeker ile, püreniz hem daha yoğun kıvamlı olur, hem de lezzeti artar.
* Sosis kızartırken çatlamalarını engellemek için önceden iğne ile sosisleri birkaç yerinden delin.
* Pancar haşlarken içerisine saplarını da ilave ederseniz rengi daha kırmızı olur.
* Gazlı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabına baş aşağı yerleştirin.
* Gravyer peynirinin kurumaması için önceden tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak saklayın.
* Meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra kararmalarını engellemek için limonla ovun.
* Balıkları temizlemeden önce yarım saat kadar buzlukta bekletirseniz, temizleme işlemi kolaylaşır.
* Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuz dolaptaki nemi alacaktır.
* Sert limonları kesmeden önce bir iki dakika sıcak suya batırırsanız, hem yumuşar hem de daha sulu olur.
* Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma koyun.
* Soğan soyarken gözlerinin yaşarmasını engellemek için soğanı su dolu bir kabın içinde soyun.
* Enginar alüminyumu kararttığından, pişirirken alüminyum tencere kullanmaktan kaçının.
* Pizza yaparken hamurun daha yumuşak olması için unla birlikte patates nişastası da kullanabilirsiniz.
* Naneyi doğrayıp kullanırken üzerine bir miktar toz şeker serpin, böylelikle kokusu yoğunlaşacaktır.
* Tuzun nemlenmesini engellemek için içine bir miktar pirnç koyun. Pirinç tuzun nemini alır ve topaklanmasını engeller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder